Hlavní obsah

Moderní kotle na dřevo a pelety jsou úsporné i ekologické. Nahrazují drahé způsoby vytápění

Komerční článek

Tlak na stále ekologičtější vytápění a aktuální situace na energetickém trhu nutí majitele domů k zamyšlení, jak nahradit nevyhovující způsoby vytápění novým a nezávislým zdrojem tepla. Obejít se bez dodavatelů energií však nemusí být v případě vytápění takový problém, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Foto: BLAZE HARMONY s.r.o.

Moderní kotle na dřevo a pelety jsou úsporné i ekologické

Článek

Výrobci kotlů na dřevo a pelety urazili velmi dlouhou cestu ve výzkumu a vývoji svých produktů. Jedním takovým je i ryze česká rodinná firma BLAZE HARMONY se sídlem v Lipníku nad Bečvou. Tato společnost přináší do tradičního světa vytápění dřevem skutečně inovativní a jedinečné patentované prvky pro úsporu paliva, vysoký komfort a dlouhou životnost. Očekávání zákazníků jsou vysoká, ale právě na to se zaměřuje zkušený tým vývojářů s dlouholetou praxí.

„Výzkum a vývoj je pro nás naprosto klíčový. Ukazuje se, že si tak vytváříme zajímavou pozici na trhu, a hlavně úspěch u klientů. Všechny naše kotle obsahují jedinečné konstrukční prvky a inovace. Ty přináší řadu výhod svým majitelům. Nejnovější řada kotlů obsahuje hned čtyři unikátní patentovaná řešení. Tím tyto kotle umožňují jednoduchou výměnu stávajících nevyhovujících kotlů za technologie 21. století“, říká Roman Tihelka, jednatel společnosti.

Foto: BLAZE HARMONY s.r.o.

Kotelna s kombinovaným kotlem na dřevo a pelety Hybrid BIOMASS

Zplynovací kotle na dřevo od firmy BLAZE HARMONY nabízí velmi jednoduchou obsluhu, výraznou úsporu paliva a nižší celkové náklady na instalaci. Zákazníci sníží svou spotřebu paliva více než o třetinu. To znamená nejen úsporu finanční, ale i prostorovou a časovou při přípravě a skladování polen. Jako palivo je možné alternativně použít dřevěné brikety, štěpku nebo piliny.

Mimořádně ekologický kotel na dřevo

Nejnovějším produktem je mimořádně ekologický kotel na dřevo BLAZE GREEN. Ten posouvá hranici emisních hodnot při spalování kusového dřeva na novou úroveň. Nově patentovaná paprsková tryska společně s automatickým řízením spalování pomocí lambda sondy zajišťuje velmi nízké emisní hodnoty. Tyto emise jsou již na samé hranici měřitelnosti a jsou například srovnatelné s kondenzačními plynovými kotli.

Kotel na dřevo lze navíc vybavit rotačním hořákem na pelety s automatickým podavačem. Tím získáme kombinovaný kotel BLAZE GREEN COMBI, který spaluje jak kusové dříví, tak i pelety. Vlastní přechod z režimu zplyňování dříví na spalování pelet je zcela automatický. Takové řešení se v komfortu vyrovná plynovému vytápění, ovšem s výhodou nižších nákladů na provoz.

Foto: BLAZE HARMONY s.r.o.

Kombinovaný kotel na dřevo a pelety BLAZE GREEN

Kvalitu produktů BLAZE HARMONY podtrhují také ocenění získaná na řadě výstav, kde se firma prezentuje. Naposled to bylo například první místo v soutěži Top výrobek v kategorii výrobců kotlů na dřevo na veletrhu Infotherma v Ostravě.

Výběr článků

Načítám