Hlavní obsah

Konec papírování? Digitalizace podnikatelům rozvazuje ruce

Novinky, Vodafone

Průmyslová revoluce obrátila svět vzhůru nohama a přinesla lidstvu mnoho nových příležitostí. Po páře, elektřině a rozvoji elektroniky a IT už dnes můžeme mluvit o 4. průmyslové revoluci, kterou rozpoutala digitalizace. Podnikatelům, kteří se jí nebojí, pomáhá růst, pracovat efektivněji, zajišťuje bezpečnost a získává náskok před konkurencí.

Foto: Vodafone

Digitální kancelář

Článek

Digitál jako nový standard

Digitalizace zasahuje do mnoha oblastí podnikání a nenávratně je proměňuje. Podnikatelé se tak musí pravidelně zamýšlet nad tím, kam posouvat svůj byznys, aby zůstali konkurenceschopní a dokázali udržet krok s vyvíjející se poptávkou a nároky trhu. S tím souvisí i výzvy jejich každodenního fungování. Těmi klíčovými jsou především:

Spolupráce a komunikace – Stabilní internet a práce v cloudu je symbolem flexibilního podnikání. Práce často vyžaduje naši přítomnost online (a mimo pohodlí kanceláře). Cloudové služby jsou tu od toho, abychom měli potřebné dokumenty vždy po ruce. Aplikace v balíčku Microsoft 365 (Teams, Outlook, OneDrive a další) zas podnikatelům pomáhají spojit se s klienty či kolegy po celém světě, spolupracovat v dokumentech na dálku z PC, telefonu i tabletu a udržet si potřebnou produktivitu. „Mít vše po ruce tím získává mnohem větší rozměr,“ říká Tomáš Suran, lektor Vodafone Digiakademie.

Kyberbezpečnost – Práce odkudkoli přinesla mnoho nových příležitostí nejen podnikatelům, ale i hackerům. Přehled o potenciálních hrozbách a opatření jako zabezpečené připojení přes VPN, USB modem na cesty, se kterým se vyhnete rizikům spojeným s veřejnými Wi-Fi sítěmi, nebo bezpečnostní aplikace pro telefon i počítač (například Cyberwall od Vodafone Business) jsou proto nezbytnou nutností. V době, ve které jsou ceněné informace, podnikatelům pomáhají chránit jejich data.

Udržet krok s dobou a neustále se vyvíjejícími technologiemi není vždy snadné. Naštěstí na to nejste sami! Vodafone Business podniká řadu různých aktivit, které mají za úkol pomoc podnikatelům. Jejich součástí je především Vodafone Digiakademie plná online kurzů, které podnikatele orientují v procesech digitální transformace, produktivity a dalších problematik onlinu včetně základních tipů pro rozjezd úspěšného online marketingu. To vše je pro zákazníky Vodafone Business zdarma.

 Kde mají podnikatelé hledat informace nejen o digitalizaci?

Pokud raději čtete, než sledujete videokurzy, prozkoumejte V-Hub – vzdělávací portál Vodafone Business, který je volně dostupný všem podnikatelům. Edukativní články vás provedou základními tématy digitální bezpečnosti, digitálních dovedností a dalšími praktickými radami – třeba jak si poradit s digitalizací a dalšími výzvami, se kterými se moderní podnikatelé dennodenně potýkají.

Výběr článků

Načítám