Hlavní obsah

Jak vybrat doplňky do bytu i bez architekta

Novinky, OBZOR.cz

Pokud zařizujete nový interiér či rekonstruujete, pohrajte si i s výběrem doplňků, jako jsou třeba vypínače a zásuvky. V článku vám představíme novou bezplatnou aplikaci usnadňující volbu designu vypínačů a zaměříme se i na bezpečnost dětí.

Zásuvka Decente kolekce dřevo ořech

Článek

1. Design vypínačů si vyzkoušejte na vaší zdi

Vypínače by měly citlivě doplňovat celkový vzhled interiéru. „Při výběru vypínačů chtějte široký výběr rámečků a krytů, které pak lze lépe kombinovat s nábytkem a stylem bytu,“ poradil Miroslav Herold ze společnosti OBZOR, českého výrobce moderních vypínačů. Do jednoduché aplikace na webu domovnivypinace.cz nahrajete fotku vašeho pokoje a vizuálně vyzkoušíte, která řada vypínačů se k vám domů hodí nejvíce. Do prodejny nebo na eshop už tak půjdete s jasnou představou.

Vypínač Retro kolekce bílá keramika

Vypínače řady Decente jsou vhodné do moderních prostor s důrazem na čisté linie a přírodní materiály (dřevo, kov, sklo). Řada Retro  je inspirovaná baťovskou érou a tvoří unikátní designový doplněk jak do bytů ve stylu vintage, tak do moderních loftů. Pokud chcete klasické řešení, pak sáhněte po populární řadě Elegant.

Vypínač Retro kolekce bílá keramika

2. Zásuvky s clonkami mohou zachránit život

Vypínače a zásuvky by měly splňovat i bezpečnostní kritéria. Pokud máte malé děti, je vhodné mít zabezpečené zásuvky s dětskou pojistkou v podobě clonek na otvorech v zásuvce. Zásuvky s pojistkou stojí nic v porovnání s cenou lidského života! Na terasách a ve vlhkých sklepech si pro změnu pohlídejte voděodolnost vypínačů a zásuvek s  krytím IP 44.

Vypínač Retro kolekce bílá keramika

3. Odborná pomoc a doplňky

V případě elektroinstalací se vždy poraďte s odborníkem. „Elektroinstalace se vyplatí řešit globálně. K vypínačům rovnou slaďte i televizní a datové zásuvky, stmívače, termostaty a další praktické ovladače,“ poradil Miroslav Herold ze společnosti OBZOR.

Vypínač Retro kolekce bílá keramika

Výběr článků

Načítám