Hlavní obsah

Jak ugrilovat rybu a navíc vyhrát zahradní plynový gril?

Novinky, Akademie kvality

Dlouhé letní večery vybízejí k pořádné „grilovačce“. Také už cítíte vůni grilované ryby? Pojďme si nějakou připravit! Kromě receptu vám prozradíme pár osvědčených tipů, díky nimž bude grilování ryb jednodušší. A také se dozvíte, jak můžete vyhrát jeden z 9 zahradních plynových grilů a dalších 990 lákavých cen.

Foto: Akademie kvality

Akademie kvality

Článek

Připravit rybu na grilu není nijak složité, ale zcela jistě vám pomohou naše „vychytávky“:

1.    Větší ryby naporcujte na filety nebo podkovy, menší můžete grilovat v celku, naříznout na několika místech kůži a do zářezů vložit bylinky (nebo dát snítku bylinek a olej přímo dovnitř).

1.    Větší ryby naporcujte na filety nebo podkovy, menší můžete grilovat v celku, naříznout na několika místech kůži a do zářezů vložit bylinky (nebo dát snítku bylinek a olej přímo dovnitř). 2.    Na filetování si pořiďte kvalitní ostrý nůž s tenkou pružnou špičkou. Na porcování podkov je lepší silnější nůž.

1.    Větší ryby naporcujte na filety nebo podkovy, menší můžete grilovat v celku, naříznout na několika místech kůži a do zářezů vložit bylinky (nebo dát snítku bylinek a olej přímo dovnitř). 2.    Na filetování si pořiďte kvalitní ostrý nůž s tenkou pružnou špičkou. Na porcování podkov je lepší silnější nůž. 3.    Na soli nešetřete, s kořením ovšem opatrně. Lepší jsou čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián aj).

1.    Větší ryby naporcujte na filety nebo podkovy, menší můžete grilovat v celku, naříznout na několika místech kůži a do zářezů vložit bylinky (nebo dát snítku bylinek a olej přímo dovnitř). 2.    Na filetování si pořiďte kvalitní ostrý nůž s tenkou pružnou špičkou. Na porcování podkov je lepší silnější nůž. 3.    Na soli nešetřete, s kořením ovšem opatrně. Lepší jsou čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián aj). 4.    Osušenou rybu pokládejte na rozpálený gril vždy kůží dolů (nerozpadne se).

1.    Větší ryby naporcujte na filety nebo podkovy, menší můžete grilovat v celku, naříznout na několika místech kůži a do zářezů vložit bylinky (nebo dát snítku bylinek a olej přímo dovnitř). 2.    Na filetování si pořiďte kvalitní ostrý nůž s tenkou pružnou špičkou. Na porcování podkov je lepší silnější nůž. 3.    Na soli nešetřete, s kořením ovšem opatrně. Lepší jsou čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián aj). 4.    Osušenou rybu pokládejte na rozpálený gril vždy kůží dolů (nerozpadne se). 5.    Malé ryby grilujte max. 15 minut, větší cca 30 minut (1 cm tloušťky potřebuje 3–4 minuty).

6.    Pořídit si můžete také speciální rošty na grilování ryb, díky nimž se vám budou pěkně obracet.

Foto: Akademie kvality

Soutěž „Vyhrajte léto na grilu“

Chcete vyhrát zahradní plynový gril? Je to jednoduché

Také při výběru ryb vám pomohou značky kvality potravin, jakými jsou např. Klasa, Regionální potravina, a Bio. A právě s logy kvality se můžete do 12. září zúčastnit soutěže „Vyhrajte léto na grilu“ o 9 zahradních plynových grilů a mnoho dalšího.

Foto: Akademie kvality

Akademie kvality

1)    Vyberte v obchodě jakékoliv 3 potraviny s některým logem kvality: Klasa, Regionální potravina, Bio (biozebra a biolist).

1)    Vyberte v obchodě jakékoliv 3 potraviny s některým logem kvality: Klasa, Regionální potravina, Bio (biozebra a biolist). 2)    Zaplaťte je a nezapomeňte si vzít elektronickou účtenku, kterou si pečlivě hlídejte.

3)    Zaregistrujte se / přihlaste se na webu akademiekvality.cz, kde vyplníte potřebné údaje (např. celkovou cenu za nákup, 3 přesné názvy zakoupených výrobků aj.). Informace odešlete.

Foto: Akademie kvality

Soutěž „Vyhrajte léto na grilu“

Soutěžte tolikrát, kolikrát budete chtít

Jedna účtenka rovná se jedna registrace do soutěže. Můžete se tedy účastnit opakovaně. Více informací najdete na akademiekvality.cz

Pstruh v solné krustě s mačkaným hráškem a mátou

Ingredience:

Ingredience: 2 ks pstruha

Ingredience: 2 ks pstruha 500 g hrubozrnné mořské soli

Ingredience: 2 ks pstruha 500 g hrubozrnné mořské soli 6 bílků

Ingredience: 2 ks pstruha 500 g hrubozrnné mořské soli 6 bílků 400 g hrášku

Ingredience: 2 ks pstruha 500 g hrubozrnné mořské soli 6 bílků 400 g hrášku 1 šalotka

Ingredience: 2 ks pstruha 500 g hrubozrnné mořské soli 6 bílků 400 g hrášku 1 šalotka 2 stroužky česneku

Ingredience: 2 ks pstruha 500 g hrubozrnné mořské soli 6 bílků 400 g hrášku 1 šalotka 2 stroužky česneku 40 g másla

Ingredience: 2 ks pstruha 500 g hrubozrnné mořské soli 6 bílků 400 g hrášku 1 šalotka 2 stroužky česneku 40 g másla 100 ml vývaru

máta, tymián, sůl, černý pepř

Foto: Akademie kvality

Pstruh v solné krustě s mačkaným hráškem a mátou

Postup:

Postup: 1.    Pstruhy vykucháme a očistíme. Zlehka je osolíme a opepříme uvnitř. Do břicha dáme tymián.

Postup: 1.    Pstruhy vykucháme a očistíme. Zlehka je osolíme a opepříme uvnitř. Do břicha dáme tymián. 2.    Bílky ušleháme do tuhého sněhu, přidáme hrubozrnnou sůl a dobře promícháme.

Postup: 1.    Pstruhy vykucháme a očistíme. Zlehka je osolíme a opepříme uvnitř. Do břicha dáme tymián. 2.    Bílky ušleháme do tuhého sněhu, přidáme hrubozrnnou sůl a dobře promícháme. 3.    Pekáček vyložíme pečicím papírem a na něj rozložíme půlku směsi z bílků. Na ni položíme připravené pstruhy. Poté pstruhy překryjeme zbytkem sněhu.

Postup: 1.    Pstruhy vykucháme a očistíme. Zlehka je osolíme a opepříme uvnitř. Do břicha dáme tymián. 2.    Bílky ušleháme do tuhého sněhu, přidáme hrubozrnnou sůl a dobře promícháme. 3.    Pekáček vyložíme pečicím papírem a na něj rozložíme půlku směsi z bílků. Na ni položíme připravené pstruhy. Poté pstruhy překryjeme zbytkem sněhu. 4.    Pekáček vložíme na rozehřátý gril, zaklopíme a pečeme 20–25 minut.

Postup: 1.    Pstruhy vykucháme a očistíme. Zlehka je osolíme a opepříme uvnitř. Do břicha dáme tymián. 2.    Bílky ušleháme do tuhého sněhu, přidáme hrubozrnnou sůl a dobře promícháme. 3.    Pekáček vyložíme pečicím papírem a na něj rozložíme půlku směsi z bílků. Na ni položíme připravené pstruhy. Poté pstruhy překryjeme zbytkem sněhu. 4.    Pekáček vložíme na rozehřátý gril, zaklopíme a pečeme 20–25 minut. 5.    Mezitím rozehřejeme máslo a zpěníme na něm šalotku a česnek, obojí nakrájené nadrobno.

Postup: 1.    Pstruhy vykucháme a očistíme. Zlehka je osolíme a opepříme uvnitř. Do břicha dáme tymián. 2.    Bílky ušleháme do tuhého sněhu, přidáme hrubozrnnou sůl a dobře promícháme. 3.    Pekáček vyložíme pečicím papírem a na něj rozložíme půlku směsi z bílků. Na ni položíme připravené pstruhy. Poté pstruhy překryjeme zbytkem sněhu. 4.    Pekáček vložíme na rozehřátý gril, zaklopíme a pečeme 20–25 minut. 5.    Mezitím rozehřejeme máslo a zpěníme na něm šalotku a česnek, obojí nakrájené nadrobno. 6.    Přidáme hrášek a zalijeme vývarem. Provaříme 10 minut a rozmačkáme vidličkou.

7.    Dochutíme solí, pepřem a nasekanou mátou.

Výběr článků

Načítám