Hlavní obsah

Jak jste na tom s kybernetickým zabezpečením vašeho firemního IT?

Komerční článek

Otestujte si bezplatně v našem dotazníku, který jsme sestavili na základě bezpečnostních doporučení vydaných NÚKIBem. Získáte reálný pohled na stav zabezpečení vaší firmy, a pokud najdete virtuální vrátka, která by mohli hackeři zneužít, můžete je okamžitě zabouchnout.

Foto: Společnost O2

Jak je na tom vaše firma s kybernetickým zabezpečením?

Článek

Každých 10 sekund je na světě proveden ransomwarový útok na nějakou společnost a každých 24 hodin proběhne na internetu 23 000 DDoS útoků. A škody? Ty finanční klidně v desítkách milionů korun, reputační nedozírné.

Lepší než řešit následky je těmto událostem předcházet. Kybernetické zabezpečení je ale neviditelné a často podceňované. Nebezpečí hackerských útoků přitom spočívá v tom, že v okamžiku jejich detekce jsou škody už většinou napáchané.

Proto jsme v O2 připravili webovou aplikaci, která vám pomůže bezplatně vyhodnotit reálný stav firemního zabezpečení. Vychází z doporučení pro administrátory 4.0, které vydává Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB). Ten mimo jiné připravuje národní bezpečnostní standardy v oblasti kyberbezpečnosti a stanovuje bezpečnostní standardy pro kritickou informační infrastrukturu.

Bezpečnostní doporučení pro administrátory

Jde o soubor doporučení státních kybernetických expertů. Aktuální verze 4.0 z března 2020 obsahuje téměř 50 doporučení rozdělených do 3 tematických okruhů: Infrastruktura, Stanice a servery, Správa účtů. Dokument je primárně určený pro manažery kybernetické bezpečnosti, auditory a architekty kybernetické bezpečnosti a vedoucí pracovníky v IT. Jeho cílem je nabídnout komplexní náhled na zabezpečení firem.

Vyplněním 47 otázek v našem on-line dotazníku zjistíte, jak je na tom vaše firma se zabezpečením, kde máte slabé stránky a jak ochranu proti kybernetickým útokům vylepšit.

Už jen samotné vyplňování dotazníku přináší pochopení, jak komplexní otázkou firemní bezpečnost je. V případě zájmu pak nabízíme i konzultaci s bezpečnostním specialistou, při které nad přehledem rizik hledáme to nejvhodnější řešení.

Zajímá vás téma firemní bezpečnosti více? Mrkněte, jak i jinak bychom vám s IT zabezpečením firmy mohli pomoci. Tak jako desítkám jiných společností, které řeší bezpečnost jako službu a spoléhají se nejen na technologie a software, které máme k dispozici, ale i na špičkové know-how našich konzultantů a IT specialistů.

Výběr článků

Načítám