Hlavní obsah

Halving (půlení) Bitcoinu - bude se historie opakovat?

Komerční článek

Halving neboli tzv „půlení“ Bitcoinu je za dveřmi. Co to znamená pro Bitcoin a na co se připravit? To a mnohé další včetně Bitcoin ETF a investování do této měny zjistíte v následujících řádcích.

Foto: OpenAI DALL-E verze 2

Ilustrační foto

Článek

Halving neboli „půlení“ Bitcoinu je žhavým tématem posledních měsíců. Jedná se o pravidelně se opakující proces, který probíhá zhruba jednou za čtyři roky. Letos termín halvingu připadá na 20.dubna. Co si pod ale pod tímto pojmem představit?

Halving je své podstatě určitým zpomalením přírůstku nových Bitcoinů do oběhu. V rámci halvingu totiž klesá odměna za vytěžení jednoho bloku. Tento systém funguje již od samotného vzniku Bitcoinu, tedy od roku 2009. Co však znamená Bitcoin halving z pohledu investice?

Nárůst ceny Bitcoinu?

V první řadě jsou ovlivňováni samotní těžaři BTC, jak je Bitcoin označován. Zvyšuje se tlak na efektivitu a snížení nákladů těžebního hardwaru. Půlení Bitcoinu a zpomalení uvolňování mincí do oběhu pak obvykle znamená i zvýšení ceny kryptoměny.

Otázkou však zůstává, jak to bude po letošním halvingu, protože cena BTC je obecně poměrně vysoká. Z historických dat je ovšem patrné, že cena bitcoinu by mohla opět atakovat nový cenový strop, proto se nabízí zvážit do něj investici.

Foto: FXStreet / Tradingview

FXStreet / Tradingview

Bitcoin jako investiční příležitost

Velkým milníkem ve světě kryptoměn se stal začátek letošního roku, kdy bylo schváleno první Bitcoin ETF v USA. To je celkem jasný důkaz toho, že tato kryptoměna je vnímána jako legitimní finanční aktivum, protože ETF jsou obecně velmi oblíbeným nástrojem pro investice. Díky Bitcoin ETF se BTC otevřel mnohem většímu spektru zájemců o tuto virtuální měnu.

Je čas na nákup Bitcoinu?

Bitcoin halving a Bitcoin ETF v USA jsou události, které výrazně zvyšují potenciál dalšího růstu hodnoty BTC v tomto i následujícím roce. Velmi jednoduchá a bezpečná cesta, jak si bitcoin opatřit je např. největší česká směnárna kryptoměn - Anycoin, která je na trhu již více než 6 let.

Foto: Anycoin.cz

Mobilní aplikace a webové rozhraní směnárny Anycoin

Pokud chcete využít příležitosti nadcházejícího Bitcoin halvingu, pak zvolte ten nejrychlejší nákup kryptoměn na www.anycoin.cz, který se se vyznačuje jednoduchostí, bezpečností a rychlostí včetně výhodných cen. Tato směnárna nabízí své služby jak jednotlivcům, tak i firmám a založení účtu trvá pouze několik minut.

Výběr článků

Načítám