Hlavní obsah

Energie jinak: levněji a přehledněji

Novinky, Rodinná energie a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou za rok to přijde. Vyúčtování energií, ke kterému si musíte na pár minut sednout, abyste pochopili jednotlivé řádky a všechny položky. Pokud hledáte, jak ušetřit na energiích a zároveň mít dokonalý přehled o poplatcích pro dodavatele, přečtěte si o Energii jinak.

Foto: Rodinná energie a.s.

Porovnání cen Energie jinak (spotové ceny) a průměrných cen standardních produktů.

Článek

Energie jinak je nový produkt Rodinné energie – dodavatele, který se zajímá o trendy a nové možnosti pro své klienty. Na začátku tohoto roku přišla Rodinná energie s novým způsobem odběru energií – spotovou energií. Při tomto odběru nakupuje dodavatel elektřinu a plyn na denním trhu. A tento způsob s sebou přináší několik výhod.

Aktuální cena

Při uzavření klasické smlouvy se cena za kW/h nemění. A to ani v případě, že se cena vzhledem k pohybům na trhu výrazně snížila.

Nízká marže

„Naše náklady patří k nejnižším na trhu. Představuje je pouze trader (specialista na obchodování na burze) a poplatky OTE. Spotovou energii poskytujeme pouze zákazníkům, kteří mají o nový trend nakupování elektřiny nebo plynu zájem a my tedy nemusíme platit provize za uzavření smlouvy. Díky tomu všemu můžeme mít marži jenom 0,10 haléřů za kW/h.“ Odpovídá stručně Lukáš Pešek.

Foto: Rodinná energie a.s.

Naše marže.

Žádné dlouhodobé závazky a sankce

V případě, že se spotová cena elektřiny a plynu dlouhodobě zvýší a přestane být pro zákazníky výhodná, specialisté z Rodinné energie sami navrhnou přechod na klasické ceníky tarifů Přátelé a Důvěra.

Jak přesně funguje Energie jinak?

Nákup energií probíhá na denních trzích, kde mohou tradeři nakupovat správné množství elektřiny nebo plynu díky teplotní korekci a díky tomu nemusí dodavatelé platit za skladování elektřiny, které je velice drahé. Výsledky obchodování na denních trzích jsou volně dostupné i pro vás a tím si můžete být jisti transparentností cen, ke kterým Rodinná energie připočítává svojí marži ve výši pouhých 0,1 Kč za kW/h a měsíční poplatek za služby 100 Kč. V následujících grafech můžete například vidět porovnání cen elektřiny a plynu v jednotkách MW/h.

Foto: Rodinná energie a.s.

Porovnání cen elektřiny

Foto: Rodinná energie a.s.

Porovnání cen plynu

Pro koho je Energie jinak výhodná?

V zásadě lze říci, že při odběru nad 3 MW/h za rok se vyplatí přejít na spotovou energii od Rodinné energie. Jak je již zvykem, o celý přechod k jinému dodavateli se mohou postarat přímo zaměstnanci Rodinné energie a vy tak máte proces změny dodavatele energii o poznání jednodušší.

Zaujala vás spotová energie a chcete se dozvědět víc? Přečtěte si rozhovor s Lukášem Peškem nebo zanechte své tel. číslo na stránkách rodinna-energie.cz.

Výběr článků

Načítám