Hlavní obsah

Co nezapomenout, když jdete do lesa, aneb 3 nejdůležitější věci správného zálesáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Encyklopedie praví, že zálesák je obecné označení pro člověka, který rád pobývá v divoké přírodě. A i v našich lesích, lukách, rybnících to může být pěkná divočina. Když už chcete vyrazit do přírody, měli byste mít tyto 3 věci, které vám v našem článku doporučíme.

Foto: Cattara

Co nezapomenout, když jdete do lesa, aneb 3 nejdůležitější věci správného zálesáka.

Článek

Šum listí, vůně borovic. Vy a příroda. Nikdo nikde. Čistá hlava. Do přírody si chodíme většinou dobít baterky a vyčistit hlavu. Někteří lidé chtějí však v divočině zažít adrenalin nebo dobrodružství. Nicméně i naše lesy mohou člověka zaskočit. Nenechte se překvapit českou „divočinou“ a mějte s sebou minimálně tyto 3 věci.

Správný muž, má mít u sebe nůž

Pokud se zeptáte 10 lidí, kterou jednu jedinou věc by si vzali do lesa, 9 z nich odpoví nůž. Téměř vždy se najde v přírodě situace, kdy se vám bude tento pomocník hodit. Ať už si potřebujete otevřít konzervu, naříznou buřta, nebo očistit hříbka, kterého jste právě našli.

Foto: Cattara

Nůž

Posviťte si na cestu

Když se vám nečekaně protáhne výlet a začne se stmívat, velmi rychle zjistíte, jak by vám svícení pod nohy bodlo. Malá ruční svítilna se vejde do každého batohu a věřte, že tahle investice stojí určitě za to. Baterka nebo čelovka je prostě nutností ve výbavě. Nespoléhejte se na mobil, který se může vybít a vy bude ztraceni ve tmě. Čelovka má navíc výhodu v tom, že uvidíte parádně na cestu a budete mít volné ruce při případném pádu. Jaké parametry a vlastnosti u vybírání čelovky sledovat?

Foto: Cattara

Svítilna

Ani déšť vás nezastaví

Zdánlivě nudná, 100% nepromokavá polyesterová plachta, se může zdát jako zbytečná. Někdy vás ale déšť překvapí, ani nevíte jak. Není nic jednoduššího, než rychle vytáhnout celtu, zaháknout ji za první strom a větší déšť přečkat pěkně v suchu. Přes noc může celta dokonce nahradit i stan, který je mnohdy velký a nechce se vám s ním tahat. Navíc se vzhledem k malým rozměrům, snadnému složení a nízké hmotnosti (většinou okolo 450g) vejde do každého batohu.

Foto: Cattara

Polyesterová plachta

Náš tip:

SOS sada pro přežití od značky CATTARA, která obsahuje 10dílů

Tuto SOS sadu lze využít jako záchranný nástroj, nebo jako doplněk pro veškeré aktivity v přírodě. Sada je složena ze zavíracího nože s čepelí délky 6,5 cm, multifunkční karty, píšťalky, kompasu s otočnou stupnicí, izotermické fólie, rozměrného křesadla pro zapálení ohně, přívěšku s LED osvětlením, celokovovým perem s průrazným hrotem a LED svítilnou s nastavitelným kuželem vysoce výkonného světla. Vše je dobře uloženo v ochranném, uzavíratelném pouzdře. Svými rozměry je SOS sada vhodná pro nošení i v menších kapsách.

Foto: Cattara

SOS sada

Poznejte CATTARu

Česká značka CATTARA je na trhu od roku 2016. CATTARA nabízí produkty, které se výborně hodí pro kempování, rybaření, ale hlavně pro příjemně strávené chvilky v přírodě. V jejich sortimentu nejdete stany, karimatky, spacáky, kempingové vybavení, ale také grily a příslušenství. Produkty značky CATTARA koupíte u prověřených výrobců.

Výběr článků

Načítám