Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Pozor na citlivky Adolfova střihu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý lúzr Adolf Hitler se potloukal po Vídni, neměl práci, náladu měl pod psa a záhy pochopil, že za jeho strázně můžou marxisté, Židé, cikáni, Slovani a další cizáci, které mu jeho pokřivená psychika napověděla. Jakmile se po letech dostal nahoru, zařídil, že všichni jmenovaní museli být podrobeni represím. Bylo těch cizáků podle Hitlera moc a museli se likvidovat. Jelikož měl velikou podporu německého lidu, dosáhl v této činnosti značných úspěchů.

Foto: Milan Malíček

Alexandr Mitrofanov

Článek

Vyloučení neárijců z lidské společnosti zahájily na právní bázi Norimberské zákony v roce 1935. Hajlování přivítalo diskriminaci Židů a dalších „Neněmců“. Do kategorie podlidí zařadil Hitler a jeho podporovatelé také Romy. Kdo by neměl pro tehdejší německé vlastence pochopení! Nebyli přece zvyklí na určité etnikum a špatně snášeli, když se vedle nich vyskytl Slovan, Žid nebo Rom.

Třetí říše měla být vybudována jen pro tehdejší „naše lidi“ a ti museli mít nejen správný rodokmen, ale také příslušné anatomické vlastnosti. Kdo má podrobný zájem, jak se to zjišťovalo, může se podívat na Rommův Obyčejný fašismus z roku 1965. Tento dokument je ostatně mimořádně aktuální také dnes. Proč?

Odpověď může být rozsáhlá a zahrnovat mnohé země Evropy a světa. Ale my jsme v Česku, tak zůstaňme doma a věnujme pozornost senátorce, tedy člence horní komory Parlamentu České republiky Janě Zwyrtek Hamplové. Vyslovila se pro segregaci romských dětí v zemi, v jejímž zákonodárném sboru zasedá. Podle senátorky je nereálné, aby se děti vzdělávaly společně, „protože bychom ubližovali těm dětem, které nejsou zvyklé na určité etnikum“. Přišla proto s myšlenkou, že „kdyby se udělaly samostatné třídy pro romské děti, vybudujeme jim ty rovné šance do budoucna“.

Ne, nepovídejte, není přece možné, aby byla současná česká senátorka duchovní vnučkou Adolfa Hitlera! Vždyť se to nemůže stát, že ne? Jenže, jak rád opakoval čerstvě vysublimovaný dlouholetý český politik: „Když něco chodí jako kachna, plave jako kachna a káchá jako kachna, tak tvrdím, že je to kachna.“

Jaké následky měla útlocitnost Hitlerova a jeho spoluobčanů vděčných za to, že je Vůdce zbavil cizáků, víme. Bylo to důkladně a velmi podrobně popsáno. Nesmí se však ani na chvíli zapomínat, že půda a hnojiva, jejichž kombinací může kdykoli vzniknout nový holokaust, se nikam nevytratily, protože jsou věčné. Dřímou totiž v těch bytostech, které se tváří civilizovaně, ale ve skutečnosti je řídí, řečeno slovy Borise Strugackého, „chlupatá opice, která bude vždycky náchylná k vraždění“.

Zvláštní výběhy se pro ně dělat nebudou. Takže bacha na citlivky Adolfova střihu.

Reklama

Výběr článků

Načítám