Hlavní obsah

Zmrzlé exkrementy z letadla se po dlouhém letu trefily skoro do záchodu

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pattingham

Když v sobotu ráno vzbudila Angličanku Caroline Guyovou velká rána, myslela si, že se někdo pokouší vykrást její dům. Příčina hluku ale byla úplně jiná, jak zjistila později. Karavan na její zahradě totiž trefily zmrzlé exkrementy z letadla. Náraz byl tak silný, že kus ledu prorazil střechu i podlahu. O případu informoval server MailOnline.

Zmrzlé exkrementy vypadly z letadla a trefily karavan

 
Článek

„V sedm ráno jsem slyšela obrovskou ránu. Myslela jsem si, že se někdo snaží vykopnout dveře, ale když jsem sešla dolů, nikdo tam nebyl,“ řekla Guyová.

Pravdu odhalila o pár hodin později. Šla uklidit karavan, který chtěla připravit k prodeji, a v jeho střeše našla téměř půlmetrovou díru. Podobně velká díra pak byla i v podlaze. Dvaapadesátileté Angličance rychle došlo, že za nehodou stojí kus ledu z letadla.

„Po celé místnosti byly žluté a hnědé úlomky ledu. Musel to být obrovský kus vzhledem k tomu, že neroztál ani po šesti nebo sedmi hodinách po nárazu,“ uvedla žena, která žije v Pattinghamu v hrabství Staffordshire. Zmrzlou hroudu pak zpod karavanu vytáhla a ponechala si ji v mrazáku jako důkaz.

Málem to trefilo toaletu

Na plánovaný prodej karavanu tak žena musí zapomenout, ale i tak dokázala najít na události něco humorného. „Je těžko uvěřitelné, že to málem dopadlo do naší toalety, tedy místa, ze kterého to pochází,“ dodala Guyová.

Její domov leží zhruba 60 kilometrů od birminghamského letiště a vede nad ním jedna z letových tras. Mluvčí Úřadu pro civilní letectví potvrdil, že led může opravdu pocházet z letadla. „Zdroje takového úniku mohou být tři – toaleta, klimatizace nebo voda z kohoutku. Tyto incidenty jsou velmi výjimečné, ale občas se stávají,“ řekl mluvčí.

Úřad podle mluvčího zjistí, které letadlo nad místem v inkriminovaný moment prolétalo, aby mohlo dojít k jeho údržbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám