Hlavní obsah

Živý magnet udržel na hrudníku 50 lžic a kapotu auta s 92kilovým mužem

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tbilisi

Trenér kickboxu z Gruzie se tuto středu pokusil překonat světový rekord. Před televizními kamerami a před gruzínskou porotou Guinnessových rekordů předvedl svou nově osvojenou schopnost proměnit se v živý magnet. Na svém těle udržel lžíce i kapotu auta, předčil veškerá očekávání a jeho vystoupení bylo úspěšné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Magnetický muž na sobě udrží 50 lžic nebo kapotu auta, na které sedí člověkVideo: Reuters

 
Článek

Devětatřicetiletý Etibar Elchyev v sobě objevil "magnetický" talent teprve před rokem, přesto byl ve středu pevně odhodlaný získat titul světového rekordmana. Chtěl udržet na svém těle 27 lžic. Kolem krku a hrudníku mu jich ale asistent naskládal úctyhodných padesát.

Po tomto úspěchu se nadšený Elchyev rozhodl show ještě zpestřit. Porotu a několik diváků překvapil dalším kouskem, na svém hrudníku necelých 27 vteřin udržel 92kilogramového člověka, který seděl na 14kilogramové kapotě auta.

Gruzínec má další trumfy v rukávu

„Dnešními výsledky jsem potěšen, nechtěl jsem ale ještě vyložit všechny své karty na stůl. Čím dříve bych to udělal, tím dříve by to všechno skončilo. Takhle mám před sebou další šanci. Jak jste mohli sami vidět, ohlásil jsem, že udržím na těle 27 lžic, a nakonec jsem jich zvládl 50. Příště tedy počet lžic nevystoupá na 150, ale třeba na víc. Mým cílem je stanovit takový rekord, který by nikdo nemohl pokořit,“ řekl agentuře Reuters Elchyev po svém úspěšném vystoupení.

O tom, zda se živý magnet Elchyev dostane do Guinnesovy knihy rekordů, ale musí ještě rozhodnout mezinárodní porota. Současný rekord v držení lžic si podle všeho v roce 2009 vysloužil Aaron Caissie z Kanady, když jako desetiletý udržel na hlavě 17 lžiček.

Jak zaměřit energii správným směrem

Jeden z členů poroty, Gia Sulakvelidze z oddělení alternativní medicíny na gruzínské kardiologické klinice v Tbilisi, uvedl, že nejde o nijak vzácný fenomén. Magnetických lidí lze podle něj na internetu najít mnoho, přesto projevil o Elchyevovy schopnosti hlubší vědecký zájem. Pracuje totiž na využívání lidské energie při léčení různých chorob.

Reklama

Výběr článků

Načítám