Hlavní obsah

Žertovná esemeska vyvolala poplach

Právo, DPA, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Protiteroristický poplach na mezinárodní úrovni vyvolal pětatřicetiletý italský turista Antonio Cesale, který cestoval ze Sydney do Vídně.

Foto: Stanislava Dvořáková

Kocour v botách s dětmi řešil příběhy i záhady a vůbec mu nevadilo, jak venku notně lilo a že ho boty tlačily.

Článek

Při mezipřistání v malajsijském Kuala Lumpuru, kde stroj společnosti Lauda Air doplňoval palivo, poslal manželce ze svého mobilu v žertu textovou zprávu, že jeho letadlo bylo uneseno.

Žena vzala vzkaz se vší vážností a okamžitě vyrozuměla italskou policii, která zase zalarmovala bezpečnostní úřady v Austrálii.

Později se vše vysvětlilo, ale autora si po přistání v rakouské metropoli "vyzvedla" tamní policie a předvedla jej k výslechu. Vtipálek měl nakonec štěstí, neboť vyvázl bez jakéhokoli obvinění.

Reklama

Související témata:

Související články

Němci našli novou závislost - na esemeskách

Komunikace prostřednictvím krátkých textových zpráv se u Němců čím dál častěji mění v závislost. Tvrdí to jeden německých psychiatr, který odhaduje počet...

Za zamilovanou SMS dostal pokutu

Itálie patří k zemím, kde si lidé libují v zasílání krátkých textových zpráv, jejichž prostřednictvím někteří také rádi flirtují s opačným pohlavím. Jenže...

Výběr článků

Načítám