Hlavní obsah

Zaparkované auto stálo 47 let na jednom místě, teď bude symbolem města

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šedivá Lancia Fulvia stála před trafikou v italském městě Conegliano trvale od roku 1974. Před domem ji parkoval bývalý provozovatel trafiky Angelo Fregolent, jenž po odchodu do důchodu nechal auto, kde bylo. Z vozidla se nyní stane v severoitalském městě památník a symbol.

Foto: Profimedia.cz

Vozidlo stálo na místě dlouhé desítky let

Článek

Dnes 94letý Fregolent má k domu, před kterým auto stálo téměř pět desítek let, velmi blízký vztah. V domě dlouho žil i se svojí o deset let mladší manželkou a také pracoval.

„V domě jsem 40 let se svojí manželkou provozoval trafiku. Když jsme ji otevřeli, byl jsem rád, že můžu před domem parkovat. Noviny mi vyložili do kufru a já si je pak odnesl dovnitř,” popsal Fregolent pro deník Il Gazzettino.

Lancia Delta se vrátí, legendární hatchback bude elektromobilem

AutoMoto

Od roku 1974 zůstalo nevyužívané auto stát před domem a postupně se stalo symbolem ulice a později i celého města, kde žije přes 30 tisíc obyvatel. V posledních letech si návštěvníci Conegliana s autem často pořizují selfie, jež následně sdílejí na sociálních sítích, čímž místo získalo ještě větší popularitu.

Šedivé vozidlo své stanoviště opustilo až na konci letošního října, kdy bylo nejprve převezeno na autosalon Auto e Moto d'Epoca Motorshow v Padově a poté zamířilo do města Vicenza, kde mají odborníci omšelému veteránu vrátit zašlý lesk.

Po dokončení oprav pak najde nové útočiště před místní školou, hned vedle současného domu Fregolenta a jeho ženy.

„To auto tam stálo už v době, kdy jsem ulicí chodil jako kluk do školy,” uvedl 42letý Luca Zaia. I on je rád, že auto neskončí ve šrotu, ale nadále bude lákat turisty a zůstane symbolem města.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám