Hlavní obsah

Zamotaného holuba zachránil z elektrického vedení dron s připevněným nožem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S důmyslným řešením, jak vysvobodit holuba zamotaného do provázku omotaného kolem drátu elektrického vedení, přišli v pátek policisté v peruánské Limě. Pomocí elektrikářské pásky připevnili nůž k dronu, s nímž se následně k ptákovi přiblížili a provázek opatrně přeřízli.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Holuba zachránil z elektrického vedení dronVideo: Reuters

 
Článek

Podle obyvatel tamní čtvrti visel pták na drátě více než 12 hodin. Přivolaní strážníci ale naštěstí našli řešení, jak nebohého holuba vysvobodit.

A nutno říct, že elegantní – elektrikářskou páskou připevnili nůž k dronu, s nímž se k ptákovi přiblížili. Díky živému přenosu mohli přesně vidět, jak dron nasměřovat a přilepeným nožem provázek přeříznout.

Pod dráty elektrického vedení navíc stály dvě osoby s roztaženou dekou, připravené vysíleného holuba zachytit. Ten však přítomné překvapil relativně dobře zvládnutým přistáním.

Foto: Reuters

Holuba zachránil z elektrického vedení dron.

Tamní obyvatelé následně ptáka odchytili, odstranili mu z pařátu zbytky provázku a odvezli ho do útulku pro opuštěná zvířata.

Reklama

Výběr článků

Načítám