Hlavní obsah

William s Kate truchlí, opustil je milovaný Lupo

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Stejně jako v jiných rodinách i v té královské jsou psi nedílnou součástí rodinného kruhu. Princ William, vévodkyně Kate a jejich děti teď o jednoho svého rodinného člena přišli. Na instagramovém účtu oznámili, že je navždy opustil jejich milovaný anglický kokršpaněl Lupo.

Foto: Profimedia.cz

Kokršpaněl byl milovaným členem domácnosti.

Článek

Milovaný pes Lupo uhynul předminulý víkend, v neděli o tom princ William s vévodkyní Kate informovali na svém oficiálním instagramovém účtu kensigtonroyal. „Posledních devět let byl srdcem naší rodiny a budeme ho velice postrádat,“ uvedl královský pár.

Devítiletý anglický kokršpaněl, kterého William s Kate dostali jako svatební dar v roce 2011 od rodičů vévodkyně, se objevoval na většině rodinných fotek královského páru. A objevil se rovněž na jedné z prvních oficiálních fotografií malého prince George, následníka trůnu.

Do dějin monarchie se Lupo údajně zapsal i tím, že pomohl pro následníka vybrat jméno. William s Kate měli napsat vybraná jména na papír a položit je před psa. Lupo se po chvíli zkoumání papírů zastavil u jména George. Jak moc byl pro rodinu důležitý, doložil princ William i v roce 2013, kdy se George narodil.

„Kate a nyní malý George jsou pro mě nyní největší priority. A Lupo,“ nezapomněl dodat princ William. „Vypořádává se s tím dobře. Jak většina lidí, co chová psy, ví, když domů přinesete novorozeně, většina psů potřebuje trochu času na adaptaci. Zatím si ale vede dobře, slintá všude po domě a je naprosto šťastný,“ dodal William k Lupovi v době narození George.

Foto: Profimedia.cz

Malý následník trůnu a Lupo byli nerozdělitelní společníci. Po uveřejnění této fotky v roce 2016 musely organizace na ochranu zvířat vysvětovat, že mléčné výrobky jsou pro psy značně nevhodné.

O ztrátě milovaného Lupa promluvil i bratr vévodkyně Kate, James Middleton. „Nic vás na ztrátu psa nemůže připravit. Pro ty, co nikdy psa neměli, je těžké tu ztrátu pochopit,“ uvedl na svém instagramovém účtu. „Avšak ti, co někdy nějakého psa milovali, znají pravdu: Pes není jen mazlíček. Je to člen rodiny, nejlepší přítel, věrný společník, učitel a terapeut.“

Princ George si zub vyhynulého žraloka může nechat, Malta už ho nechce

Koktejl

Stejně jako jiní členové královské rodiny i Lupo na sebe poutal pozornost. V roce 2013 kvůli němu musela zasahovat hasičská jednotka poté, co se neposedný pes zasekl hlavou ve vstupní bráně. Díky tomu, že se objevoval po boku královského páru, se stal i hlavním hrdinou čtyř dětských knížek s podtitulem Dobrodružství královského psa.

Reklama

Výběr článků

Načítám