Hlavní obsah

Vyhrál stovky miliónů a za pět let zemřel v bídě jako nešťastný alkoholik

Londýn

Příběh britského pekaře Keitha Gougha může být varováním pro ty, kdo bytostně touží po velké výhře v loterii. Když on sám v roce 2005 vyhrál devět miliónů liber (dnes zhruba 257 miliónů korun), měl pocit, že už se nikdy nebude mít špatně. Ve skutečnosti to byl začátek jeho konce. Do té doby šťastně ženatý podnikatel během pěti let přišel o vše a zemřel na infarkt jako nešťastný alkoholik.

Foto: Profimedia.cz

Chvíle obrovského štěstí spustila Britovi životní tragédii. Ilustrační foto

Článek

V roce 2005 měl manželku, s níž žil šťastně pětadvacet let, měl fungující pekárnu a spoustu přátel. Výhru v loterii ale neunesl, začal rozhazovat, nakupoval luxusní vozy a závodní koně a nakonec se s ním rozvedla i jeho žena. Zavřel se proto doma a začal pít.

Minulý týden zemřel v nemocnici v Telfordu po infarktu srdce v osamění. Svým pozůstalým přitom nezanechal téměř nic. Z těžkého alkoholismu ho nedokázali vyléčit ani v sanatoriu Priory v Birminghamu. Jednoho z lidí v sanatoriu pak ještě Gough stačil obvinit, že ho podvodem připravil o jeho posledních 700 tisíc liber (přes 20 miliónů korun).

V práci zůstat nemohl

"Když jsem vyhrál, tak jsem si chtěl udržet starý život. Přál jsem si i nadále pracovat v pekárně, to však nebylo možné, protože mi zaměstnanci extrémně záviděli a atmosféra na pracovišti byla strašná. Pomalu jsem se tak dostal k alkoholu. Najednou jsem nevěděl, co dělat. Zaháněl jsem tím nudu a problémy," uvedl Gough.

Ještě před svou smrtí si pak milionář postěžoval: „Můj život byl kouzelný. Ale ta loterie zničila všechno. Jaký smysl mají peníze, když s nimi skončíte v posteli, kde jen brečíte? Já teď jen všem radím, aby si žádné losy do loterie nekupovali.“

Reklama

Výběr článků

Načítám