Hlavní obsah

Vicemiss Edita Hortová se těší do Paříže

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Druhá česká vicemiss 2004 Edita Hortová má před sebou hned několik úkolů. Chtěla by uspět na soutěži Miss Europe v Paříži, kam odlétá 7. února. Letos ji ale také čeká maturita na Střední průmyslové škole stavební v Brně. Je zřejmé, že ji daleko více láká francouzská metropole nad Seinou než studijní povinnosti.

Foto: Jiří Smutný

Společné foto skalických výtvarníků s primátorem (ten je 9. zleva)

Článek

"Na Paříž se moc těším. Je fajn, že poznám holky z jiných států, možná se tam naučím i trochu francouzsky, protože tuto řeč neovládám," uvedla Edita.

"Konverzace s Francouzi mě tudíž pravděpodobně nečeká. Raději budu poznávat město a nakupovat parfémy. Slyšela jsem, že i renomované značky tam mají za relativně nízké ceny," podotkla Hortová a dodala, že vedle voňavek se těší také na Eiffelovu věž.  

Strach ze zkoušky dospělosti

Po návratu z Francie, který je naplánován na polovinu března, čekají missku školní povinnosti.

"Z maturity mám velký strach. Už nyní se ve škole finišuje. Spolužáci budou mít na učení vlastně o měsíc a půl více času než já. Budu muset všechno dohánět. A zkoušková komise na mne při hodnocení mírnější pravděpodobně nebude, ledaže by v ní převládali muži," zažertovala Hortová, která přesto věří, že maturitu zvládne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám