Hlavní obsah

Vezu psa na pedikúru, vysvětloval řidič, proč překročil povolenou rychlost

Když policisté ve městě Mandurah v Západní Austrálii v úterý zastavili řidiče, jenž výrazně překročil nejvyšší povolenou rychlost, nemohli uvěřit jeho nevšední výmluvě. Muž strážníkům tvrdil, že jel rychle, aby stihl svého psa včas dopravit na pedikúru, informoval deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

„Vezu svého na zastřižení drápků a nestíhám,“ znělo v policejním záznamu oficiální odůvodnění přestupku.

Výmluva řidiče, který jel v úseku s maximální povolenou rychlostí 60 km/h osmdesátkou, neměla na konečný trest žádný vliv. Muž dostal pokutu ve výši 400 australských dolarů (asi 6500 korun) a byly mu odečteny tři body.

Tamní policisté však ukázali, že mají smysl pro humor a záznam bez uvedení citlivých údajů zveřejnili na svém Twitteru. „Nejlepší výmluva za tento týden, a to je teprve úterý,” napsali k fotce.

Podobných výmluv je více

Jak se zdá, policisté v Západní Austrálii si v podobně neobvyklých výmluvách libují, nebylo to totiž poprvé, kdy se na svém Twitteru pochlubili podobným příspěvkem.

V září zveřejnili záznam, kdy řidič odůvodnil rychlou jízdu tím, že si potřeboval odskočit na záchod. Nejbizarnější výmluvu měl však muž, jenž tvrdil, že má prázdnou nádrž a spěchá na benzinovou stanici.

Reklama

Výběr článků

Načítám