Hlavní obsah

Veverka zahnala desetiletou holčičku na strom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KRUMBACH

Hasiče už asi nepřekvapí, když musejí sundavat ze stromů zaběhnuté kočky, ale tentokrát to bylo trochu jinak. Vyděšená desetiletá holčička Lisa z německého Krumbachu uvízla vysoko ve větvích borovice poté, co ji tam zahnala malá zlomyslná veverka.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Lisa šplhala po stromě, když se pod ní najednou objevila veverka a se strašným rámusem se jí pokoušela zakousnout do botičky. To dívenku vyplašilo, a tak šplhala pořád výš a výš, ale bylo jí to málo platné - vzteklá veverka jí byla stále v patách.

Podle jednoho "odborníka na veverky" mohlo zvíře považovat botičky za svého soka, nebo se prostě jen rozhodlo chránit svou spižírnu s oříšky. Když se holčička vyšplhala před rozzuřených hlodavcem do výšky deseti metrů, veverka nechala botičky botičkami a šla si po svých - zjevně spokojená se svým výkonem.

Lisa se ale už nemohla vlastními silami dostat zpět na zem. Její křik vyburcoval kolemjdoucí, kteří zavolali hasiče. Ti pak nebohé děvčátko z výšin osvobodili, ale po veverce jako by se zem slehla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám