Hlavní obsah

Velšanovi uklízí v kůlně myš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velšský fotograf a pošťák na penzi Rodney Holbrook řešil záhadu, kdy mu někdo v kůlně uklízel přes noc nepořádek na pracovním stole. Nastražil proto na místo kameru s nočním viděním, která odhalila, že pilnou uklízečkou je myš.

Foto: Profimedia.cz

Velšan má netradiční pomocnici, každou noc mu v kůlně uklidí myš

Článek

Noční úklidový rituál se podle Holbrooka se opakuje už měsíce. „Nejprve jsem si všiml, že část potravy, kterou jsem dával ptákům, končí ve starých botách, které jsem měl v kůlně,“ popsal pětasedmdesátiletý Brit.

Pracovitého hlodavce přitom na kameře zachytil, jak sbírá kolíčky na prádlo, špunty, ale i předměty větší, než je on sám, a nosí je do misky, kde je odkládá, napsal web BBC News.

„V 99 případech ze 100 uklízí celou noc,“ dodal Holbrook s poznámkou, že je podle něj možné, že si čilý hlodavec tuto činnost užívá. Možná předměty využívá k tomu, aby si schoval oříšky, přemýšlí Velšan z města Builth Wells, kterému toto uspořádání vyhovuje.

Podobná událost se odehrála v roce 2019 v Bristolu, kdy si muž jménem Steve McKears myslel, že „se zbláznil“, když se v jeho krabici s krmivem pro ptáky neustále objevovaly šroubky a kovové věci, připomněl list The Guardian. Nastražená kamera odhalila myš, jak do nádoby pilně ukládala různé kovové předměty.

Myš zastavila na Nový rok v Rakousku lanovku

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám