Hlavní obsah

Ve Walesu řádí bestie bontská, nedávno roztrhala na kusy 20 ovcí

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devil´s Bridge

Mezi obyvateli odlehlé oblasti Kambrického pohoří na západě Walesu se šíří strach. Jejich stáda ovcí a dobytka totiž ohrožuje tajemná šelma přezdívaná „bestie bontská“. Zabíjí rychle a surově. Zatím poslední hrůzný nález asi 20 roztrhaných ovcí učinil v uplynulých dnech 43letý Velšan Mark Davey, když se s partnerkou procházel po okolí vesnice Devil's Bridge.

BEZ KOMENTÁŘE: Záhadná bestie ve Walesu rozcupovala na kousky několik ovcí

 
Článek

„Asi po hodině chůze v odlehlé oblasti poměrně vysoko v horách jsme našli pár roztrhaných ovcí. Celé místo páchlo po mrtvých zvířatech a bylo to vcelku nechutné. Všude se povalovaly části zvířecích těl, ze kterých byly vyrvány vnitřnosti,“ popsal nález Davey z Borthu.

„Původně jsem myslel, že to mohla udělat liška nebo pes. Když se ale počet mrtvých ovcí zvyšoval, v hlavě mi začal zvonit alarm. Muselo je napadnout něco velkého. Začal nás zmáhat strach,“ pokračoval Davey.

„Měli jsme velmi podivný pocit, protože mezi oběťmi byla i mláďata. Všiml jsem si také malého jehněte, které podle mého zdání bylo pečlivě umístěné v koutě zříceného domku. Bylo nedotčené a zřejmě tam bylo z nějakého důvodu, jako by se k němu někdo nebo něco mělo vrátit později,“ dodal pro deník Daily Telegraph Velšan.

Foto: Profimedia.cz

Roztrhaná těla ovcí našel 43letý Mark Davey z Borthu ve Walesu

Také veterináři z ministerstva zemědělství, kteří v nedalekém Aberystwythu pozůstatky ovcí prohlédli, potvrdili, že nemohlo jít o útok psa nebo lišky. Usoudili totiž, že zabiják musel být podstatně větší a silnější. Policie oblast nálezu prohledala, zatím však bez úspěchu.

Poprvé se objevila před desítkami let

Divoká šelma, která je podle mnohých svědků podobná pumě, se pohybuje po oblasti už několik desetiletí. Poprvé byla spatřena asi v 70. letech 20. století a své jméno dostala od vesnice Pontrhydfendigaid v centru jejího loveckého teritoria vzdáleného jen několik kilometrů od vesnice Devil’s Bridge.

Asi nejvýrazněji se šelma do dnešních dnů projevila v červnu 1981, kdy bylo nedaleko Ysbyty Ystwyth nalezeno 12 zamordovaných ovcí. V 90. letech pak o sobě dala znát znova, když farmáři hlásili jednotlivé útoky.

Reklama

Výběr článků

Načítám