Hlavní obsah

Ve Švýcarsku začali prodávat minikondomy pro 12leté chlapce

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švýcarsko

Švýcarské ministerstvo zdravotnictví se po zjištění, že mladí chlapci ve věku 12 až 14 let již mají pohlavní zkušenosti, rozhodlo, že podpoří prodej speciálních kondomů velikosti XXS pro tuto věkovou kategorii. Název edice pro mladistvé zní Hotshot.

Foto: Profimedia.cz

Mladí chlapci často uváděli, že jim jsou běžné kondomy velké.

Článek

Běžné kondomy jsou pro mládež velké

Studii vedla Národní zdravotnická komise pro děti a mládež a zjišťovala informace u 1480 respondentů, kteří se narodili v devadesátých letech minulého století.

Dotazovaní -náctiletí v průzkumu většinou uváděli, že si nekupují kondomy, protože jsou moc velké. Na to právě zareagoval výrobce a běžné parametry pánské ochrany 5,2x19 centimetrů při napnutí zmenšil na 4,5x19 cm.

Při podobném průzkumu, který byl veden u mládeže v Německu, až čtvrtina uvedla, že si kondomy nekupuje, protože "v nich plave".

Nancy Bodmer, vedoucí prováděného průzkumu, uvedl: "Zjištěné poznatky jsou alarmující nejen v tom, kdy mladí lidé začínají nabývat sexuální zkušenosti. Především by měli být informováni o možnostech ochrany před pohlavními nemocemi, které jsou mnohdy zdraví ohrožující. A to nejen u chlapců samých, zároveň také u jejich dívek nebo náhodných partnerek."

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám