Hlavní obsah

V Thajsku zveřejnili oficiální snímky královy konkubíny, web nestíhal

Thajský královský palác v úterý zveřejnil snímky panovníka Maháa Vatčirálongkóna s jeho konkubínou, 34letou pilotkou a bývalou členkou jeho ochranky Sinínat Vongvadžirapakdiovou. Té udělil 67letý monarcha v červenci oficiálně titul královské družky. Stalo se tak pouhé dva měsíce poté, co pojal za manželku 41letou někdejší letušku Sutchidu.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Mahá Vatčirálongkón s oficiální družkou Sinínat Vongvadžirapakdiovou.

Článek

Jedna z odvážných fotografií ukazuje generálmajorku Sinínat v krátkém sportovním tílku v kokpitu letounu, na jiném snímku je králova družka zachycena při střelbě. Další z fotografií zobrazuje krále a Sinínat v polní uniformě; panovník přitom drží v rukou bílého pudla. Podle zpravodajského serveru BBC News byla webová stránka, kde byly snímky publikovány, zanedlouho kvůli přetížení nedostupná.

Král Mahá Vatčirálongkón udělil své milence Sinínat titul královské družky na své narozeniny 28. července. Podle tiskových agentur je to poprvé v moderní historii Thajska, kdy monarcha oficiálně přiznal, že udržuje mimomanželský vztah.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Mahá Vatčirálongkón s oficiální družkou Sinínat Vongvadžirapakdiovou

Mahá Vatčirálongkón se stal thajským králem v prosinci 2016, několik měsíců po smrti svého otce Pchúmipchona Adundéta, který strávil na trůnu 70 let a těšil se nesmírné úctě a oblibě. Oficiálně korunován byl ale Mahá Vatčirálongkón až letos v květnu.

Jeho nynější žena Sutchida je již čtvrtou manželkou krále, který za svůj život získal pověst sukničkáře a výstřední osobnosti. Před nástupem na trůn prý thajský panovník vystřídal stovky milenek. Jeho třetí žena se dostala do pozornosti médií, když byla natočena, jak na narozeninovém večírku servíruje dort oblečená jen do titěrných kalhotek. K často zmiňovaným královým činům patří i to, že svého někdejšího oblíbeného pudla Fufua jmenoval maršálem thajského letectva.

V Thajsku se udělují za urážku členů královské rodiny přísné tresty, které nyní brání thajským médiím zveřejňovat královy výstřelky.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Sinínat Vongvadžirapakdiová

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Mahá Vatčirálongkón s oficiální družkou Sinínat Vongvadžirapakdiovou

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám