Hlavní obsah

V soutěži o významnou osobnost města se mezi finalisty dostal betonový sloupek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční soutěž města Preston nacházejícím se v anglickém hrabství Lancashire, v níž je každoročně oceněno několik významných osobností a podniků, má nečekaného finalistu. Mezi osmici nominovaných v kategorii City Star (Hvězda města) se díky recesistům dostal betonový sloupek proti vjezdu, informoval britský deník Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Preston, nacházející se v anglickém hrabství Lancashire.

Článek

Sloupek s názvem „Fishergate Bollard“ je ve městě známý tím, že jej neustále srážejí nezodpovědní řidiči. Do širšího povědomí se dostal poté, co mu na jeho počest anonymní uživatel založil účet na Twitteru. A právě tento účet, který se pyšní 2500 sledujícími, přispěl velkou měrou k nominaci na prestižní cenu.

V soutěži je za svou práci každoročně vyznamenáno několik významných osobností a podniků. O finalistech v celkem 14 kategoriích letos podle organizátorů rozhodly hlasy téměř 50 tisíc obyvatel.

Člověk, jenž stojí za twitterovým účtem betonového sloupku, serveru BBC prozradil, že ho nominace v kategorii Hvězda města šokovala. Rovněž prozradil, že sloupek byl vždycky přehlížen, zejména některými autobusy.

Neobešlo se to bez kritiky

K nevšednímu soupeři se vyjádřil Ed Walker, jeden z dalších finalistů ze stejné kategorie, jenž byl nominován za městský blog s názvem Blog Preston. „Ještě nikdy jsem se se sloupkem neutkal. Jsem si však jistý, že spousta řidičů ano. Přeju mu hodně štěstí.“

Nominace sloupku se však neobešla ani bez kritické odezvy. Někteří lidé si stěžovali, že zbytečně zabírá místo osobnostem, které pro město skutečně něco udělaly, a že by měl být s ohledem na to, že je jediným neživým objektem, z nominace vyřazen.

Podle organizátorů se jedná o zcela demokratickou nominaci a pravidla v žádném případě nehodlají měnit. Manažer městského obvodu Mark Whittle dodal, že ocenění je udíleno za „věci, ke kterým mají místní lidé blízký vztah“.

O vítězích bude na základě hlasování rozhodnuto 20. března.

Reklama

Výběr článků

Načítám