Hlavní obsah

V Malajsii zavedou veselé veřejné záchody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KUALA LUMPUR

V Malajsii plánují instalaci veřejných záchodků, které budou zkrášleny, bude v nich znít hudba a uživatelé zde budou mít možnost přečíst si denní tisk. Lidé si tak prý budou moci pobyt na toaletě pořádně užít.

Foto: Ludmila Oravcová
Článek

"Veselé a zdravé toalety" - to je plán, který by se měl v Malajsii uskutečnit již za tři měsíce, uvedly oficiální zdroje. Nejprve je budou moci na veřejných místech využít obyvatelé severovýchodního státu Kelantan, napsal ve středu deník Star.

Podle administrativního pracovníka Takiyuddina Hassana by pobyt na toaletě měl být příjemnější, proto také bude v kabinkách znít uklidňující hudba. Na dveřích zase budou připevněny noviny, které si každý zájemce bude moci podle vůle pročíst.

Podle Hassana tak bude pro obyvatele čas strávený na záchod mnohem zajímavější než doposud. Domnívá se, že lidé v kabinkách stráví i více času, když si v nich budou moci třeba něco počíst.

Toalety bude město udržovat v čistotě, aby vyhovovaly požadavkům hygieny. Jedině tak se obyvatelé na místo s chutí vrátí. Hassan zároveň vyzval veřejnost k dodržování pořádku. V opačném případě se veřejné záchody opět promění ve "špinavá a nechutná" místa.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Domníváte se, že by se mělo vylepšit prostředí veřejných toalet také v ČR?

Anketa

Domníváte se, že by se mělo vylepšit prostředí veřejných toalet také v ČR?
Ano
96,5 %
Ne
3,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 170 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Lačné pisoáry pobouřily veřejnost

Pánské záchodky v klubu americké letecké společnosti Virgin Atlantic na mezinárodním letišti J. F. Kennedyho v New Yorku zřejmě nebudou zdobit pisoáry ve tvaru...

Tref se do mísy, žádá muže toaleta

Opravdovým obchodním hitem se v uplynulých dnech stala v Německu "mluvící" toaleta. Ta muže vyzývá, aby si při vykonávání tzv. malé potřeby způsobně sedli...

Výběr článků

Načítám