Hlavní obsah

V Jordánsku soutěžili nejsilnější muži světa. Tahali nákladní tahače

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deset siláků z celého světa se minulý pátek sešlo v jordánském hlavním městě Ammánu, aby zjistili, kdo z nich je nejsilnější. Jejich úkolem bylo odtáhnout jednadvacetitunový kamion po vytyčené dráze v co nejrychlejším čase.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nejsilnější muži světa soutěžili v tahání tahačůVideo: Reuters

 
Článek

V jordánské metropoli se sešli soutěžící ze Spojených států, Velké Británie, Jižní Afriky, Nizozemska či Maďarska, chybět ovšem nemohl ani domácí borec. Na stupních vítězů se sice Ahmed Aburajoh neumístil, ocenil ale, že se taková soutěž vůbec v Jordánsku konala.

„Tenhle typ sportu u nás příliš podporován není, většina lidí o něm nic neví. Doporučuji ale všem mladým mužům, aby si o něm něco zjistili a zapojili se do něj,“ sdělil Aburajoh agentuře Reuters.

Podle Fadela Eliase ze společnosti Pinnacle Group je úspěchem, že se takováto akce v arabské zemi vůbec konala. „Chtěli jsme ukázat arabskému světu, že takovou soutěž dokážeme uspořádat. Přivezli jsme nejsilnější muže světa a do soutěže se zapojil i domácí šampión,“ uvedl Elias.

Ozdobou závodu byl bez pochyby Američan Brian Shaw. Přes dva metry vysoký muž, který váží 192 kilogramů je čtyřnásobným vítězem soutěže Nejsilnější muž světa. Obr z Ameriky však nakonec skončil na druhém místě, vítězem celého klání se stal Nizozemec Kelvin De Ruiter, který si odnesl i peněžitou výhru v hodnotě 10 000 dolarů (zhruba 218 000 korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám