Hlavní obsah

V Dánsku vysílají dětský pořad o muži s gigantickým penisem

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dánský animovaný pořad určený pro děti ve věku od čtyř do osmi let, který pojednává o jistém Johnu Dillermandovi, v této skandinávské zemi pořádně rozvířil vody. Dillermand je totiž postavička s údajně největším penisem na světě. To pochopitelně nezůstalo bez odezvy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pořad o chlapíkovi v pruhovaném kostýmku, z něhož se naprosto bez ostychu vine snad několikametrový penis, začala vysílat veřejnoprávní stanice DR. Jméno hlavní postavy, Dillermand, není ani trochu náhodné, v dánštině se slovo diller používá jako hovorové označení pánského přirození.

Pan Dillermand v seriálu neváhá svůj penis používat k opravdu netradičním věcem. Dokáže s ním uskutečnit záchrannou akci, kreslit, vztyčit vlajku, a dokonce dětem ukrást zmrzlinu. V souvislosti s tím zřejmě není překvapením, že pořad po sobotní premiéře okamžitě rozpoutal vlnu diskuzí o tom, zda je taková „pohádka“ pro děti vhodná, informoval The Guardian.

„Je tohle opravdu to, co chceme dětem sdělovat, obzvlášť když jsme uprostřed vlny kampaně #metoo?“ ptá se například dánská spisovatelka Anne Lise Marstrand-Jørgensenová.

Kamarádi, máme vás rádi! Jůheláci slaví čtyřicet let

Koktejl

S ní souhlasí také dánský profesor a odborník na genderová studia Christian Groes. „Jedná se o udržování patriarchální myšlenky a normalizaci sexismu, nevhodných vtípků, předsudků či homofobie,“ myslí si Groes. „Tváří se to, že to je vtipné, tím pádem neškodné, ale tak to není,“ dodává.

Psycholožka uklidňuje

Emoce trochu uklidňuje dánská psycholožka Erla Heinesen Højstedová, která se domnívá, že kritici pořadu o věcech možná až moc přemýšlejí. „Pan Dillermand sdílí dětský způsob myšlení a dětem jeho genitálie přijdou legrační,“ říká.

„Hlavní postava toho seriálu dělá chyby a jedná impulzivně. Stejně jako děti. Důležité ale je, že svoji chybu vždycky napraví. Dokáže přebrat zodpovědnost za svoje činy. Když mu třeba žena v pořadu řekne, že by svůj penis měl raději nechat v kalhotách, poslechne ji,“ doplňuje dánská psycholožka, která však uznává, že si seriál nezvolil nejlepší načasování. „Ale uvažovat o tom jako o sexuálním materiálu není správné,“ stojí si za svým.

Veřejnoprávní televize DR je posouváním hranic proslulá. Kontroverzních pořadů bylo v posledních letech několik, za zmínku stojí například pořad se Strýčkem Rejem (Onkel Reje), jenž nadává, kouří dýmku a na hygienu si nepotrpí.

Na vlnu kritiky genderové nevyrovnanosti však DR reaguje s nadhledem. „Můžeme klidně vytvořit seriál o ženě s neovladatelnou vagínou. Hlavní věc je ta, že děti seriál baví,“ shrnula DR situaci.

Anketa

Co si myslíte o pořadu pro děti, v němž vystupuje muž s největším penisem?
Líbí se mi
12,6 %
Nelíbí se mi
72,8 %
Nezajímá mě to
14,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 13582 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám