Hlavní obsah

V Brazílii napadl sníh, děti se z nevšední nadílky radují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bouře Yakecan, která zasáhla v uplynulých dnech Uruguay a Brazílii, s sebou přinesla vydatnou sněhovou nadílku. Ta je pro řadu obyvatel výjimečná a lidé mají z neobvyklé podívané radost.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na jihu Brazílie vzácně sněžiloVideo: Reuters

 
Článek

Bouře s větrem o rychlosti až 110 kilometrů v hodině přinesla do jihoamerické země sníh. Ačkoliv kvůli bouři byly stovky tisíc domácností bez proudu, lidé vycházeli ven, aby si sníh užili. Nejvíce ho napadlo ve státech Rio Grande do Sul a Santa Catarina.

„Tomu nejde odolat, když člověk vidí, jak venku sněží,” řekla agentuře Reuters Eduarda Demenecková, jedna z obyvatelek brazilského státu Santa Catarina. V ulicích byly k vidění i děti, pro které je bílá nadílka nevšedním zážitkem.

Dlouhodobá průměrná teplota v Porto Alegre, hlavním městě spolkového státu Rio Grande do Sul, je v květnu 17 stupňů Celsia a ani v červenci, který je v oblasti nejchladnějším měsícem, teplota neklesá pod 10 stupňů Celsia.

Žena v Kalifornii uvízla ve sněhové bouři, šest dní přežila na jogurtech a sněhu

Koktejl

Bouře si však bohužel vyžádala na jiných místech i dva lidské životy. Jeden člověk zemřel v Uruguayi poté, co na něj spadl strom, druhý se pak utopil na jezeře Guaíba na jihu Brazílie, kde se převrhla loď se třemi lidmi na palubě, uvedl server BBC.

Podle předpovědi meteorologů budou nadále klesat teploty a obyvatelé musí počítat se silnými bouřkami, které bude doprovázet sníh a krupobití.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám