Hlavní obsah

Už podruhé porodila trojčata, tato extrémní vzácnost je pro ni ale peklem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pretoria

Přirozené početí trojčat je velmi vzácným jevem. Ovšem Rebecca Phejaneová patří k raritám mezi raritami. Tato jihoafrická matka porodila přirozeně počatá trojčata už podruhé. Zatím se ze své výjimečnosti moc radovat neumí a starost o dvě dávky trojčat považuje za peklo na Zemi.

Foto: Profimedia.cz

Žena už podruhé porodila trojčata. Je to skutečná rarita, přesto si to neužívá. Ilustrační foto.

Článek

„Neexistuje žádný odpočinek. O mámu tu vůbec nejde. Cítím se tentokráte opravdu zle. Vše se točí jen kolem dětí,“ svěřila se Phejaneová listu Sowetan.

Když podruhé otěhotněla, byla si jistá, že to bude normální gravidita a že čeká jedno dítě. Nikdy by ji nenapadlo, že výjimečné trojčetné těhotenství se bude opakovat.

„Nevěděla jsem, jak reagovat, když mi to lékař oznámil. Věděla jsem, že bojuji s tím, abych dokázala uživit svá první trojčata, a nechtěla jsem znova projít tou bolestí a utrpením,“ dodala Phejaneová.

Opravdový extrém

„Přirozeně počatá trojčata jsou vzácná, ale mít je dvakrát po sobě je opravdový extrém,“ tvrdí gynekolog Mahommad Saeed Mather.

Se čtyřletými trojčaty a třemi novorozenci žije ve vesnici Setlopo, otec dětí pracuje daleko od domova, Phejaneové pomáhá s péčí pouze její nezaměstnaná matka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám