Hlavní obsah

Unesená dívka na sebe upozornila pomocí gesta, které se naučila na TikToku

O sociálních sítích se mluví zejména v souvislosti s jejich škodlivými vlivy. Šestnáctiletá dívka ze Severní Karolíny, která byla minulý týden unesena, jim však vděčí za svou záchranu. Na Tik Toku se naučila gesto, které mohou použít ženy, aby okolí sdělily, že jsou oběťmi násilí. Dívka si za pomoci gesta přivolala pomoc.

Foto: Canadian Womens Foundation

Jednoduché gesto, díky kterému mohou týrané ženy dle Kanadské nadace pro ochranu žen nenápadně zavolat o pomoc

Článek

Rodiče pohřešované dívky z Asheville nahlásili její zmizení minulé úterý. O dva dny později dostali policisté v Kentucky hlášení o dívce v nesnázích ve vozidle na dálnici.

Jak uvedl server CNN, který o případu informoval, motorista (či motoristka) si všiml, že ve voze před ním je dívka, která na něj krátce zagestikulovala. Použila přitom znamení, kterým mohou ženy upozornit, že jsou oběťmi domácího násilí, aniž by upoutaly pozornost pachatele, kteří často obětem kontrolují zprávy nebo poslouchají, o čem mluví s ostatními.

Za únos pětileté dcery do Rakouska dostala žena opět tři roky vězení

Krimi

Jednoduché gesto spočívá v natažení dlaně směrem k pozorovateli, ohnutím palce do dlaně a následném sevření pěsti. Jde provést velmi nenápadně do kamery a zároveň není zaměnitelné s některými gesty, která by člověk mohl provést mimoděk.

Motorista okamžitě zavolal policii a následně se držel za vozidlem ještě zhruba deset kilometrů a předával informace policii. Muži zákona poté vozidlo zastavili, dívku zachránili a muže zadrželi.

Jak uvedla v prohlášení policie, dívka se toto důležité gesto naučila na sociální síti TikTok. „Nevíme, jak dlouho dívka na dálnici na ostatní motoristy tohle gesto dělala,“ uvedl Gilbert Acciardo, zástupce šerifa ohijského okresu Laurel.

Dodal, že zadržený muž vzal dívku ke svým příbuzným v Ohiu, když se ale dozvěděli, že je nezletilá, rychle ji naložil do auta a odjel. Muž byl obviněn z omezování osobní svobody a držení materiálu zobrazujícího sex nezletilé osoby (mezi 12 a 18 lety).

Reklama

Výběr článků

Načítám