Hlavní obsah

Tři tučňáci vyrazili na soukromou prohlídku galerie

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kulturní instituce v USA zůstávají zavřené. Tři tučňáci ze zoo v Kansasu však dostali příležitost vyrazit na soukromou prohlídku Nelson-Atkinsova muzea umění, kde se mohli projít prázdnými sály a obdivovat vystavená díla, píše server Independent.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tučnáci vyrazili do galerieVideo: Reuters

 
Článek

V muzeu se nacházejí sbírky umění z celého světa, včetně rozsáhlé kolekce z Asie nebo děl významných evropských mistrů jako jsou El Greco, Reubens či Van Gogh. Tři tučňáci Humboldtovi si je mohli prohlédnout nikým nerušeni, přičemž nešlo o žádný závratný vědecký pokus.

Chovatelé z kansaské zoo chtěli zkrátka v této nelehké době dopřát zvířatům nějaký stimul. „Při práci s divokými zvířaty se vždy snažíme nějak obohatit jejich život a náplň dne. A během karantény jim opravdu chybí návštěvníci,“ vysvětlil šéf zoo Randy Withoff, proč s ředitelem muzea Juliánem Zugazagoitiou prohlídku pro tučňáky uspořádali.

„Vypadá to, že mnohem pozitivněji reagovali na Caravaggia než na Moneta,“ uvedl v nadsázce Zugazagoitia.

Není však vědecky prokázáno, zda mají tučňáci skutečně nějaký cit pro umění. „Naši tučňáci bohužel nemohou mluvit, ale my si myslíme, že zážitek z muzea pro něj byl obohacující,“ řekl serveru Artnet News mluvčí zoo.

Ve Zlíně se pokusí obnovit evropský chovný program gaurů indických

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám