Hlavní obsah

Traktor vláčel ve Švýcarsku těžký kmen po asfaltu a ohrožoval auta v protisměru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K trestuhodnému hazardu se uchýlil muž ze švýcarského kantonu Aargau, když za svým traktorem táhl po silnici mohutný kmen stromu uchycený na řetězu. Těžký a několik metrů dlouhý kus tvrdého dřeva dřel o asfaltový koberec a současně hrozilo, že se vychýlí do pruhu v protisměru, odkud přijížděla auta.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nebezpečnou jízdu z minulého týdne mezi obcemi Unterlunkhofen a Oberwil natočil na palubní kameru motorista, který jel za traktorem a záznam předal deníku Blick. Cesta vedla zalesněnou oblastí a byla plná zatáček. Na záběrech je vidět, jak se z místa dotyku kmene a asfaltu kouří.

@blick

🚜🌳Auf der Strecke zwischen Oberwil-Lieli und Unterlunkhofen machte ein Blick-Leser am Freitag eine brenzlige Entdeckung: Ein Traktor schleppte direkt auf der Strasse einen Baumstamm hinter sich her. Laut Polizei stellt dies eine grobe Verkehrsverletzung dar. • #aargau #traktor #baum

♬ News, report, Cold case, investigation, science, Minimal, Techno, Thinking(1327616) - SAKUMAMATATA

Případem se zabývá policie, podle níž jde o hrubé porušení pravidel silničního provozu. „Nebezpečí pro ostatní účastníky silničního provozu je zjevné,“ uvedli vyšetřovatelé s tím, že takový náklad měl řidič přepravovat na přívěsu, který je pro transport dřeva uzpůsobený.

Podle citovaného listu šlo o zemědělce, který je v regionu známý mimo jiné jako bývalý místní zastupitel. Jeho „krasojízda“ byla dlouhá několik stovek metrů. Prý potřeboval dopravit kmen z lesa pro příbuzného, který něco staví a potřeboval dřevo.

Zda bude řidič traktoru stíhán, není zatím jasné. Podobné nahrávky jsou prý jen zřídka přípustné jako důkazní materiál, jestliže nejde o závažný zločin. Kromě toho natáčení osob nebo registračních značek jejich aut je porušením zákona na ochranu osobních údajů.

Vyšetřující orgány v každém případě hledají svědky, kteří by mohli k nebezpečné jízdě traktoru něco říci. V případě odsouzení hrozí jeho řidiči až tříleté vězení nebo vysoká finanční sankce.

Kontejner rozdrtil osobní auto, v němž seděla žena a dvě děti. Všichni přežili

Koktejl

Výběr článků

Načítám