Hlavní obsah

Titán mezi kohouty budí hrůzu, ale ve skutečnosti je to kliďas

Kdo chce vychovat obřího kohouta, musí si pořídit kuře plemene brahmánka a krmit ho popcornem. To se podařilo Jeremymu Goldsmithovi z anglického Essexu, jenž vychoval už druhého největšího kohouta na světě, který bude zapsán do Guinnessovy knihy rekordů. Jeho Little John měří 66 centimetrů na výšku.

Foto: Profimedia.cz

Jeremy Goldsmith se svým kohoutem-rekordmanem.

Článek

Rekordní opeřenec budí náležitý respekt, neboť krom výšky je to také kohout řádně mohutný. Brahmánky jsou indickým plemenem, patří k největším slepicím na světě a jsou výrazně zmasilé. Právě pro produkci masa se chovají. Výrazné na nich je také opeření běháků. Jinak je to ale drůbež klidná, málo bojácná a většinou neútočná.

Ačkoli Little John není kohoutem agresivním, děti se ho bojí. Na drůbež svého druhu je totiž extrémně vysoký. Většina kohoutů se smíří s poloviční či dvoutřetinovou výškou. V porovnání s ostatní drůbeží na Goldsmithově statku je Little John opravdovým titánem.

Foto: Profimedia.cz

V porovnání s ostatní drůbeží působí Little John jako obr

Za jeho velkým vzrůstem stojí velký výběh a bohatá a rozmanitá strava. Kromě tradičního kukuřičného šrotu si užívá lupínků nebo sendvičů od návštěvníků farmy, úplně nejraději má ale popcorn, který jeho majitel považuje za dost možná klíčový faktor, jenž vedl k takovému vzrůstu.

Goldsmith se z rekordu těší, ale zároveň tvrdí, že jeho mazlíček má teprve rok a ještě poroste. To znamená, že ve finále bude mít možná více než šestašedesát centimetrů, které nemá ani nejmenší muž planety Chandra Bahadur Dangi měřící 54,6 centimetru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám