Hlavní obsah

Thurmanová svoji roli ve filmu Kill Bill oplakala

Novinky, Korzo/Plus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Právě v českých kinech premiérově uváděný snímek Kill Bill stál jeho hlavní představitelku dlouhé dny zoufalství a beznaděje. Hollywoodská filmová hvězda Uma Thurmanová se totiž do poslední chvíle rozhodovala, zda dá přednost novorozenému dítěti nebo kývne na nabídku režiséra Quentina Tarantina a pustí se poprvé od roku 2000 do natáčení filmu.

Foto: HZS MSK
Článek

"První týden jsem večer co večer končila s brekem ve vaně a přiznám se, že jsem měla tak šílené stavy, že mě slzy dostávaly do kolen," prozradila Uma.

Třiatřicetiletou herečku psychicky sklátil nepovedený vztah s manželem Ethanem Hawkeem, s nímž má druhé dítě. "Netušila jsem, že pro mě bude mateřství tentokrát tak těžké. Kojila jsem a usínala a probouzela se neuvěřitelně unavená, protože jsem byla prakticky celé noci kvůli malému Roanovi vzhůru. Byla jsem z toho všeho naprosto zničená a vyčerpaná. Nevěřila jsem, že mě mohou problémy ve vztahu natolik vyčerpat. Nikdy předtím jsem se tak špatně necítila," svěřila se Thurmanová a dodala, že se snažila před svými problémy za každou cenu uchránit syna.

Miláček mě sejmul

"Můj miláček mě sejmul," zpívá Nancy Sinatrová v mordýřské country baladě Bang Bang (My Baby Shot Me Down). Pár slov a jednomu hned naběhne husí kůže.

Zatímco vzduchem létají usekané paže a plátno zalévají kýble umělé krve, na soundtracku k filmu Kill Bill 1 nic umělého není. Naopak: různorodá, ale vyvážená deska dokáže žít i bez filmu doma v obýváku.

Nebývá to často, ale Tarantinovi se to daří - stačí připomenout obrovský úspěch soundtracku k filmu Pulp Fiction, který byl svého času doplňkem pijatik v každém druhém pražském baru. Skvělý doprovod k filmu Kill Bill 1 tam bude bryzy rámusit také.

Tarantino, který je jedním z koproducentů soundtracku, si na hudbě dává záležet, bez ní by byl účinek jeho vybroušených scén poloviční. Táhlá, v sentimentu ponořená scénická hudba Luise Bacalova a dalších zdůrazňuje dramatičnost některých pasáží, ale jinde muzika utíká do ostrého protikladu s obrázky - zatímco zní odlehčený rock´n´roll skupiny The 5.6.7.8´s, schyluje se k velkým jatkám.

Tarantino s chutí oprašuje stará jména (zde Isaac Hayes nebo Quincy Jones), rád vzpomíná a miluje šedesátá, ale zejména sedmdesátá léta. Má rád funk a soul, který ze všech stran obklopil příběh jeho Jackie Brownové. Také na novince několik soulových čísel najdeme.

Hudební současnost prezentuje rázný funk Tomoyasu Hotei a hiphoper The RZA. Jeho táhlá Ode To Oren Ishii je jednou z nejpůsobivějších skladeb: je temná a přitom uhrančivá, jako pohled očí pomstychtivé "Nevěsty" Umy Thurmanové.

Kill Bill 1: Original soundtrack, Warner Music, 47:15

Jaroslav Rudiš

Herečka soudí, že před zhroucením ji zřejmě nakonec zachránila práce. "Nechtěla jsem Roana tak brzy opustit a nechat napospas chůvám. Nakonec jsem ale nabídku přijala. Byla to pro mě šance, jak se odpoutat od Ethana, a začít s mým malým sluníčkem nový život. Natáčení mě dobilo neuvěřitelnou energií," uvedla hvězda filmu Pulp Fiction.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám