Hlavní obsah

Thajec chová jako domácí mazlíčky 4600 škorpiónů

Bangkok

Více než 4600 škorpiónů chová jako domácí mazlíčky Thajec Suang Puangsri. Chce tím prý odčinit hřích, který spáchal na tomto druhu pavoukovců, když je léta vařil a prodával do restaurací. "Ačkoli jsem měl radost, že mi profese vynáší, v hloubi duše jsem trpěl, jelikož jsem jim tím ubližoval. Bál jsem se, že tím dělám něco špatného," svěřil se 38letý thajský buddhista.

Článek

Chování škorpiónů přináší nutnost velkých ústupků. Rodina chovatele se vzdala celého prvního patra dvouposchoďového domu. Škorpióni si tak mohou užívat ve "výběhu" šest krát pět metrů vystlaném větvemi a kameny, které mimo jiné brání přístupu přílišného světla a horka.

Denně chovatel kupuje svým miláčkům až kilo živých cikád či jiného hmyzu jako potravu. Škorpióni ho již tolikrát bodli, že je vůči jejich jedu imunní. Suang také tráví každý den nejméně hodinu meditací v ohrádce mezi škorpióny a často si jich přitom několik vkládá do úst. Je tak odhodlaný kát se za své někdejší činy, že dokonce kupuje škorpióny od lidí, kteří je chtějí prodat do restaurací.

Když má muž doma zvířat moc, pár stovek jich jde se svým synem vypustit do lesa.

Suangova posedlost škorpióny je neobvyklá, ale v Thajsku ne až tak neslýchaná. Jedna thajská žena letos vytvořila světový rekord, když strávila 33 dní a nocí mezi 5000 živými škorpióny. Dokázala také více než dvě minuty držet v ústech osmnácticentimetrového živého škorpióna.

Reklama

Výběr článků

Načítám