Hlavní obsah

Tají princ Charles dítě s Camillou? Údajný levoboček předložil nový důkaz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Následník britského trůnu princ Charles a jeho druhá žena Camilla, vévodkyně z Cornwallu, spolu nikdy neměli děti. To je alespoň oficiální informace. Jistý Simon Dorante-Day ovšem delší dobu tvrdí, že je jejich synem a tudíž i členem královské rodiny. Svoji pravdu by rád dokázal i za pomoci DNA testu.

Foto: Profimedia.cz

Princ Charles a vévodkyně Camilla

Článek

Vévodkyně Camilla je často označována za jeden z důvodů, kvůli kterému se rozpadlo Charlesovo manželství s princeznou Dianou. Ačkoliv jejich vztah v různých formách trval údajně už od začátku sedmdesátých let minulého století, svatba proběhla až v roce 2005.

Navzdory tomu, že z manželství nevzešlo žádné dítě (Camille bylo v den svatby 57 let), pětapadesátiletý Simon Dorante-Day tvrdí, že on je synem vévodkyně a následníka britského trůnu.

Jednoduchá matematika říká, že když se Dorante-Day v roce 1966 narodil, bylo Charlesovi 17 let a Camille o rok víc. Traduje se, že v té době se ještě Charles s Camillou ani neznali, což je pro tvrzení jejich domnělého syna dost nevýhodné. Například podle BBC se pár potkal poprvé až v roce 1970, tři roky předtím, než si Camilla vzala za muže Andrew Parkera Bowlese, se kterým má dvě děti.

Dorante-Day, jenž byl v roce a půl adoptován svými rodiči, kteří oba pracovali v Buckinghamském paláci a po adopci se okamžitě přestěhovali do Austrálie, si je však naprosto jistý, že právě on je jediným potomkem manželského páru.

Jejich údajný syn staví svoje tvrzení i na informacích od jeho babičky, která rovněž v paláci pracovala a několikrát mu říkala, že právě on je součástí královské rodiny. S jistotou by mohl takové tvrzení potvrdit test DNA, Charles ani Camilla ale nikdy na takovou žádost nijak nereagovali a neexistuje způsob, jak je k testu přinutit. Se svým tvrzením Australan opakovaně u soudu neuspěl, zjistil Daily Mail.

Dorante-Day nyní sdílel fotografii svého syna Liama a porovnává ji s dávnou fotografií královny Alžběty II., tedy teoreticky jeho biologické babičky. Ačkoliv fotografiím nelze upřít jistou podobnost, na potvrzení domněnky takový „důkaz“ rozhodně stačit nebude.

„Vím, že to zní neuvěřitelně, ale já jsem jen člověk, který se snaží zjistit, kdo jsou jeho biologičtí rodiče. Všechny cesty mě zatím dovedly k Charlesovi a Camille,” říká a dává tak prostor milovníkům konspiračních teorií.

Sám Dorante-Day se domnívá, že celá kauza mohla být už dávno na světě, protože o jeho narození údajně věděla i Charlesova bývalá manželka princezna Diana. Než ale mohla o situaci podat svědectví, v roce 1997 tragicky zahynula při autonehodě.

„Princ Simon”, jak si sám na sociálních sítích říká, v minulosti už porovnával svoje fotografie z mládí se snímky následníka trůnu a tvrdí, že podobnost je nesporným důkazem o jeho teorii.

Podle všeho se zdá, že po svých biologických rodičích nepřestane pátrat ani v budoucnu. Že by se ale pro klid duše dočkal DNA testů od členů královské rodiny, je krajně nepravděpodobné a celá kauza zůstane zřejmě v rovině domněnek a teorií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám