Hlavní obsah

Tajemné prokletí městečka sebevrahů

Právo, dr
GNOSALL

Gnossall, městečko ve střední Anglii, vypadá na první pohled jako idylka z románu Jane Austenové. Poklidnou atmosférou dýchají jak hezké vilky z cihel, tak útulné hospůdky. Ulice lemují řady krámků. Přesto městečko obestírá děsivá pověst.

Foto: Profimedia.cz, Profimedia.cz

Gnossall

Článek

Řekli byste, že pět tisíc jeho obyvatel tu musí žít v naprosté pohodě. Skutečnost je však daleko méně idylická. Gnosall je sužovaný tragédiemi, které ho posunuly do středu pozornosti tisku.

Jeden z bulvárních listů dal místu název "městečko záhuby“, další tvrdil, že je město prokleté, jiný, že se jedná o typické místo sebevrahů. Od začátku roku si zde totiž vzalo život už šest lidí. Je logické, že sebevraždy vzbuzují mezi lidmi obavy.

Začalo to v lednu

Začalo to v lednu, když se našlo tělo pošťáka Craiga Parsona (40). Skončil život v oprátce. O čtyři měsíce později zemřel na předávkování prášky proti bolesti řidič náklaďáků Peter Forester (35). Třetí v pořadí byl Nigel-Buckley-Robins (50), který se upil k smrti.

V květnu tu našli oběšenou Jessicu Littletonovou (17) a poté i Iana Goulda (75). Šestou obětí se stal jistý Terry Ball (35), který spolykal dvě tuby prášků na spaní.

"Demografické rozdíly mezi Gnosallem a zbytkem Anglie jsou sice nepatrné, něco tu ale očividně nehraje. Zdejší obyvatelé trpí už odpradávna těžkými depresemi. Skutečnost není možné brát na lehkou váhu a ty, kteří vykazují sklony k depresím, je třeba začít okamžitě léčit,“ soudí Hynek Pikhart, profesor statistiky na Londýnské univerzitě.

Reklama

Související témata:

Související články

Angličan vyfotil UFO hned vedle tornáda

Muž z britského městečka Rufford v hrabství Lancashire tvrdí, že vyfotil objekt UFO, kterému větrný vír zabránil v přistání kousek od místa, kde stál....

Výběr článků

Načítám