Hlavní obsah

Táborská zoo zachránila z farmy kůzlata, která měla skončit v kafilerii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Na pětadvacet kůzlat zachránila před smrtí táborská zoologická zahrada z jedné jihočeské kozí farmy. Ta je totiž chtěla poslat na smrt jen proto, že se narodila jako samci. Ti totiž nedávají mléko, na němž je podnikání kozích farem závislé.

Foto: Filip Sušanka, zoo Tábor

Jedno ze zachráněných kůzlat

Článek

Běžnou a krutou praxí je, že pokud se narodí kozlíci, krátce po porodu jsou usmrceni. „Farma, která chová kozy vymírajícího českého plemene, odsoudila zcela zdravá zvířata k smrti. A to jen proto, že se jim nehodila do jejich byznys plánu,“ uvedl ředitel táborské zoo Evžen Korec. „Jde o bezcitnou lhostejnost,“ dodal.

O kůzlatech se vedení táborské zoo dozvědělo přímo od lidí z farmy, kterým bylo kůzlat líto. Všechna zvířata jsou nyní v táborské zoo, kde je o ně postaráno.

Kůzlata nejsou jediná, koho táborská zoo před smrtí zachránila. Žije tu i několik oslů, které chtěli na Slovensku poslat na jatka. Nedávno se do jihočeské zoo nastěhovalo také mufloní mládě, jehož matku srazil a zabil řidič auta. A nový domov tu našla i želva nádherná, kterou někdo vyhodil ven.

Rodiče ho nechtěli. O mládě emu se stará šest netradičních kamarádů

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám