Hlavní obsah

Svatební vlečka měla skoro tři kilometry, vznesla se do vzduchu i s nevěstou

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bukurešť

Z pohledu běžného člověka se rekordy dělí většinou na ty zajímavé a něčím význačné a na ty zcela zbytečné. Někdy je sice poměrně těžké udělat mezi těmito dvěma skupinami hranici, to ale není případ rekordu z rumunské Bukurešti. Sedmnáctiletá modelka se tam vznesla v horkovzdušném balónu nad městem s nejdelší svatební vlečkou na světě. A význam? Žádný není.

BEZ KOMENTÁŘE: Nevěsta s nejdelším závojem na světě oblétla v balónu BukurešťVideo: news.ninemsn.com

 
Článek

Svatební vlečka dlouhá 2977 metrů je sice jistě světovým unikátem, avšak je otázkou, k čemu vlastně je. Na výjimečnou vlečku obléknutou ve výjimečný den totiž žádná žena moci vzpomínat nebude, tříkilometrový kus látky za sebou totiž vláčela 17letá modelka Ema Dumitrescuová, která svůj svatební den rozhodně neměla.

Úterní událost sledoval i zástupce Guinnessovy knihy rekordů, který uznal celý počin jako rekordní. V Rumunsku tak překonali rekord, který až doposud držel jeden nizozemský návrhář.

Nevěsta se po chvíli focení vznesla do nebes na horkovzdušném balónu, aby délka vlečky patřičně vynikla.

Místní však pokus o rekord příliš nezaujal a jen několik z nich upřelo své pohledy směrem k rekordní vlečce. Možná by se ale podívali lépe, kdyby tušili, že její ušití trvalo 100 dní a stálo v přepočtu asi 137 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám