Hlavní obsah

Stará láska nerezaví. Číňané uzavřeli sňatek po šedesáti letech odloučení

Sü Kuej-čen a Cchao Čen-wej z čínského města Šanghaj byli přátelé od útlého mládí. Před šedesáti lety se však jejich životní cesty rozdělily a od té doby přerušili jakýkoliv kontakt. Nyní se však znovu setkali a rovnou uzavřeli sňatek. Oběma je aktuálně 96 let.

Dětská láska skončila po 60 letech odloučení svatbou.Video: Reuters

 
Článek

Agentura Reuters píše, že dvojice, která je narozená ve stejný den, byla zamilovaná už v mládí. Sü však tehdy jakékoliv námluvy na svatbu vzdal, neboť Cchao byla již dlouho zasnoubená s mužem, kterého jí vybrala její rodina.

Jak čas plynul, jejich životní cesty se rozešly a Sü s Cchao přerušili jakýkoliv kontakt. Osud je znovu spojil až po dlouhých 60 letech, když se setkali zcela náhodou. V té době už byli partneři obou z nich po smrti.

A protože si i po letech odloučení velmi rozuměli a spoustu času strávili příjemným povídáním přes telefon, rozhodli se, že se dají dohromady.

Čínská dvojice je tak důkazem, že nikdy není pozdě, a to ani na svatbu. Do sňatku manželského vstoupili v 96 letech. Aktuálně už spolu i bydlí, za pomoci svých dětí se společně přesunuli do pečovatelského domu v Šanghaji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám