Hlavní obsah

Spaluje vás žízeň? Ve Velké Británii vás zachrání pivní hasičské auto

Novinky, dov

Kdysi zachraňoval životy, místo toho dnes umí načepovat pivo. The Tipple Truck je vůbec prvním hasičským autem ve Velké Británii, které se stalo pojízdným pivním barem a u Angličanů slaví velký úspěch.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Spaluje vás žízeň? Ve Velké Británii vás zachrání pivní hasičské auto Video: AP

 
Článek

Hasičský vůz značky Dennis kdysi sloužil v anglickém městečku Smethwick, dnes už ale díky dvěma podnikavcům nehasí požáry, ale žízeň anglických pivních nadšenců. Mel Evansová a Richard Brown už několik let snili o tom, že by společně chtěli vytvořit originální putovní pivní bar. Ovšem ten klíčový nápad k nim ne a ne přijít. Možná by jejich společný sen přišel vniveč, kdyby se jim jednoho dne nenaskytla příležitost zakoupit starší hasičské auto.

„Bylo to fantastické a zároveň naprosto šílené,“ řekla Mel k začátkům jejich pojízdného pivního baru The Tipple Truck. „Jednoho dne jsme spolu s Richardem seděli v baru a jako vždy diskutovali, jak bychom to vymysleli, když si k nám sedl jeden muž a řekl, že by nám mohl prodat hasičské auto.“

Pivní záchranář na kolech

Mel i Richard v tu ránu věděli, že je to ideální řešení a začali přemýšlet, jak by hasičské auto předělali. „Moc nám v tom pomohla jedna skupina studentů, která už před dvěma lety chtěla provést podobný nápad. Nikdy ho ale neuvedli v provoz.“

Vůz koupili za šest tisíc liber a na půl roku se zabrali do práce. Nakonec byl The Tipple Truck hotov a připraven k provozu na začátku února. Jeho tanky na vodu zmizely a nahradily je sudy s výčepní technikou. Hasičské auto má celkem šest píp a v průběhu provozu mění svou nabídku, o kterou se stará pivní expert Jason Greene. Mel a Richard totiž preferují sezónní piva z minipivovarů.

„Fungujeme jednoduše - zaplatíte si kredit a pak si sami můžete z vybrané pípy načepovat vybrané pivo,“ vysvětluje Mel. „Je to skvělé a lidem se to moc líbí - dostanete příležitost si sami načepovat skvělé pití, a přitom si můžete prohlédnout naše krásné hasičské auto.“ S pojízdným pivním barem plánují jezdit po festivalech i na různé městské slavnosti po celé Británii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám