Hlavní obsah

Slůňata si nacvičovala útok na antilopě, s tou to ani nehnulo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se rozeběhne slon, který je připravený zaútočit, je to strašlivý pohled. Před valící se masou svalů raději vše živé prchá. Ale i tohle si musí sloni nejprve osvojit. V botswanské rezervaci Mashatu sloužila jako cvičný terč pro pár slůňat mohutná antilopa losí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Slůňata si nacvičovala útok na antilopě, s tou to ani nehnuloVideo: AP

 
Článek

Dvě slůňata se potkala se vzrostlou antilopou losí u přírodní vodní nádrže v rezervaci Mashatu v Botswaně 29. listopadu. Malým sloníkům se zřejmě zdroj vody nezdál dost velký pro všechny, a tak se pokusili antilopu odehnat. Zároveň si při tom mohli nacvičit, jak že se to má správně útočit.

Jejich pokusy však s antilopou prakticky ani nehnuly. A to i když se o útok oba sloni pokusili hned několikrát. Antilopa si, když už uznala, že by slonům měla alespoň nějak ustoupit, lehce odběhla a pila dál.

Pytláka v jihoafrické rezervaci ušlapal slon

Zahraniční

Autorka videa Janet Kleynová sdělila k natáčení pro agenturu AP, že jí celý incident připadal mimořádně roztomilý. „Nemohla jsem se přestat smát, když jsem viděla ty slony, jak se snaží antilopu odehnat, a vůbec se jim to nedaří.“

Je pravdou, že si slůňata nevybrala zrovna jednoduchý cíl. Antilopa losí je velké a mohutné zvíře. Dospělí samci jsou až dvakrát tak velcí než samice a mohou vážit až jednu tunu.

Reklama

Výběr článků

Načítám