Hlavní obsah

Skoro nikdo nepřišel do práce, zaměstnanci se totiž topili v miliónech

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liverpool

Liverpoolská pobočka personální agentury A4e je v problémech. Většina jejích zaměstnanců totiž nepřišla do práce poté, co společně vyhráli v loterii 28,8 miliónu liber (866 miliónů korun). V práci se objevila jen jedna žena, která sice také přispívala na tiket, ale v den sázky nemohla kvůli nemoci přijít a kolegové za ni nevsadili. O peníze se teď chce soudit, napsal Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zaměstnanci pobočky sázeli společně dlouhá léta. Každý přispěl stejnou částkou a v případě výhry by se rovným dílem rozdělili o jackpot. Ten skutečně vyhráli minulé úterý.

Místo 11 lidí, kteří se na sázení podíleli, se ale o výhru dělí jen desítka zaměstnanců. Louise Whitbyová, která stejně jako ostatní přispívala dvěma librami, totiž v inkriminovaný týden nepřišla kvůli nemoci do práce. Sice řekla kolegovi, ať za ni vsadí, ale ten ji ignoroval.

A tak zatímco kolegové si každý užívají svého podílu (2,8 miliónu liber), Whitbyové zbyly jen oči pro pláč. Nastávající matka se ale nevzdává a o peníze se chce soudit. Už si dokonce najala právního zástupce, jak v pátek uvedla pro Daily Mail. Podle britského právníka Rexe Makina ale nemá moc šancí na úspěch, u vítězného tiketu totiž nebyla podílníkem.

„V posledních dvou letech jsem přispívala každý týden, ale ten minulý jsem nebyla v práci kvůli ranním nevolnostem. Po návratu jsem řekla, že chci zaplatit. Když to teď vyhráli, tak říkají, že nemůžu mít ani penny. Je to neuvěřitelné,“ svěřila se v pátek Whitbyová.

Zůstali v anonymitě

Jackpot loterie EuroMillions v přesné výši 28 847 237 liber je 16. nejvyšším vítězným ve Spojeném království. Všech jeho deset výherců se rozhodlo zůstat v anonymitě. Zatím není jasné, kolik z nich v práci skončí definitivně. Společnost A4e neposkytla médiím žádný komentář, ale z jejích webových stránek vyplývá, že shání minimálně tři nové zaměstnance.

„Za ty peníze si štěstí nikdy nekoupí. Považovala jsem je za své přátele, ale už s nimi nikdy nepromluvím,“ dodala Whitbyová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám