Hlavní obsah

Školu zamořily tisíce housenek

Studenti a učitelé v thajském městě Nakhon Ratčasima, který leží zhruba 200 km na severovýchod od Bangkoku, museli ustoupit před armádou housenek, která podnikla invazi do jejich školy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Školu zaplavily tisíce housenekVideo: AP

 
Článek

Housenky motýla Catopsilia pomona do školy zřejmě zavítaly z nedaleké zahrady. Nalákaly je listy kasie obecné, která školní budovu obklopuje. Po pěti dnech hodování na listech se na zdech školy zakuklily.

V Thajsku chytili stokilovou krajtu

Koktejl

„Poprvé se tu objevily housenky 20. března, postupně jich ale stále přibývalo, hned další den ráno už se po areálu školy místo malých skupinek pohybovaly tisíce housenek. Za 20 let, co zde učím, jsem ještě nic takového neviděl,“ svěřil se agentuře AP ředitel školy Tangphong Phunkasem.

Školní bazén obsadily hladové opice

Koktejl

Učitelský sbor se nejprve snažil kontaktu studentů s novými obyvateli školy zabránit, když ale vyučující zjistili, že jejich žákům od housenek žádné nebezpečí nehrozí, stali se nezvaní návštěvníci naopak zajímavým osvěžením pro hodiny biologie.

Jasně zelení motýli by se měli z kukel vylíhnout právě nyní, na začátku dubna. A žáci se opět budou moci ve škole věnovat svým obvyklým úkolům.

Reklama

Výběr článků

Načítám