Hlavní obsah

Školu v Kopřivnici ovládli hrdinové i padouši nejen ze Star Wars

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kopřivnice

Ještě v pátek dopoledne se z chodeb školy Milady Horákové v Kopřivnici ozýval dětský smích a křik. Od večera se ale škola proměnila v místo plné fantazie, v němž se setkávají například ikonické postavy Hvězdných válek, Star Treku a Jurského parku.

Na setkání fanoušků filmové, literární a herní fantastiky KoprCon dorazila do Kopřivnice část účastníků v převlecích svých hrdinůVideo: Pavel Karban, Novinky

 
Článek

Škola se totiž stala místem setkání fanoušků filmové, literární a herní fantastiky ze všech koutů Česka, Slovenska i Polska. „Dorazilo zhruba 250 lidí. Oproti předchozím ročníkům je to méně, hodně ale udělalo počasí, protože ta doprava je komplikovaná, ovlivnilo nám to i program,“ poukázal organizátor setkání David Macháček s tím, že v rekordních letech mívali až přes 400 účastníků.

„KoprCon je setkání fanoušků fantastiky obecně. Sci-fi, fantasy a všech ostatních možných žánrů ve všech možných oblastech. Od filmů, přes literaturu, deskové a počítačové hry až po hry typu Dračí doupě a další,“ nastínil s tím, že program se dělí na osm samostatných programových linií. „Ta hlavní se věnuje Star Wars, pak máme samostatnou linii pro Star Trek, další jsou například KoprCon Koktejl, retroherna nebo deskoherna,“ sdělil a dodal, že dohromady je to více než 130 hodin programu.

Letošní ročník KoprConu má v záhlaví napsánu číslici 19. „V podstatě je to ale jednadvacátý ročník, proto devatenáct jsme jich měli naživo a ty dva byli v době covidu online,“ objasnil Macháček.

Nechyběly workshopy a kvízy

Stejně jako v předešlých letech nabídlo letošní setkání odborné i humorně laděné přednášky, hry a soutěže, diskuze, workshopy, výtvarný happening, herní turnaje, kvízy a mnoho dalšího. Jedním z bodů programu je také oslava 40. výročí šesté epizody Star Wars: Návrat Jedie.

Mezi hosty KoprConu patří například Vojtěch Kostiha, který do češtiny přeložil stovky filmů a seriálů, producent českého dabingu nejen Star Wars nebo Marvelu Jan Jabůrek, záhadolog Arnošt Vašíček. Součástí akce je i živé natáčení epizody tolkienovského podcastu: Tam a zase zpátky, v podání žurnalistů Lukáše Grygara a Václava Pecháčka.

Reklama

Výběr článků

Načítám