Hlavní obsah

Síť zavěšená 200 metrů nad propastí slouží jako dětské hřiště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Rozporuplné reakce vyvolaly záběry zachycující síť připomínající fotbalové hřiště, která je natažena 200 metrů nad propastí v Číně. Sky Magic Net slouží totiž jako hřiště pro děti v zábavním parku, bezpečnostní zábrany však působí na část veřejnosti nedůvěryhodně. Provozovatelé parku to ale odmítají. Video z nevšední atrakce natočené 23. února zveřejnila agentura AP.

Síť zavěšená ve 200 metrech nad propastí slouží jako dětské hřiště, budí ale obavy ohledně bezpečnostiVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Síť o velikosti 1600 metrů čtverečních se rozprostírá mezi skalními útesy ve městě Yongkang na východě země. Pojme najednou až 50 lidí. Především děti na ní skáčou stejně jako na trampolíně, dospělým zase nabízí unikátní výhled.

Okolo hrací plochy vyrobené z polyetylenu o vysoké hustotě je natažena vertikálně bezpečnostní síť a další pod ní. Nicméně po zhlédnutí záběrů vyjádřila část lidí své obavy o bezpečnost.

Foto: Newsflare, AP

Síť zavěšená ve 200 metrech nad propastí slouží jako dětské hřiště, budí ale obavy ohledně bezpečnosti

„Můžeme zodpovědně prohlásit, že atrakce je rozhodně bezpečná. Kdo by chtěl riskovat svůj život kvůli dětské hře? Kdyby nebyla bezpečná, tak bychom ji tam nenainstalovali,“ uvedli zástupci parku.

Zábavní areál byl otevřen loni v říjnu a získal titul parku s největší „nebeskou sítí“ na světě.

Turisté se na visutém mostě přes čínský kaňon ocitli hlavami dolů

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám