Hlavní obsah

Sestry od dětství snily o práci u policie. V osmnácti spolu vyrazily na první pochůzku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sestry Jodie a Molly Hillovy již od devíti let snily o práci u police. Po devíti letech a absolvování kadetského programu se dočkaly a vyrazily spolu na první pochůzku. V budoucnu se však v rámci sboru chtějí ubírat různými cestami.

Foto: Facebook: Northamptonshire Police

Sestry Jodie a Molly Hillovy

Článek

Osmnáctiletá dvojčata Jodie a Molly Hillovy se v devíti letech seznámila s prací policie na veletrhu a obě dívky se okamžitě rozhodly, že se stanou policistkami. Ve třinácti letech nastoupily do kadetského programu a v osmnácti již obě pracují u policejního sboru v anglickém hrabství Northamptonshire.

K policii nastoupily v rozmezí dvou dnů, což podle webu Daily Mail představovalo jisté drama. „Dostala jsem oficiální nabídku v úterý, ale Molly až ve čtvrtek. Čekání pro ni bylo nervy drásající. Ale jakmile dostala nabídku také, byla to obrovská úleva a všichni jsme byli šťastní,“ řekla Jodie.

Rivalita, ale hlavně spolupráce

Vzhledem k jejich nízkému věku zatím ani jedna nemá vysokoškolský diplom, a tak slouží na pozicích, kde vyšší vzdělání není potřeba. Do budoucna se však v policejní hierarchii chtějí posouvat výše.

Asi tedy nebudou sloužit společně příliš dlouho, protože se chtějí specializovat na jiné oblasti, ale neupřesnily které. V následujících letech si vyzkoušejí práci na různých pozicích u různých útvarů, takže na rozhodování ještě mají dost času.

A ačkoliv byla jejich cesta až dosud společná, je mezi nimi i jistý náznak rivality. „Ve všem, co děláme, je soutěživost, abychom se obě zlepšovaly,“ řekla Jodie. Jedním dechem však dodala, že policejní práce spočívá v prvé řadě ve spolupráci a vzájemné pomoci.

Chytil je všechny. Britskému policistovi neutekl za šest let jediný zločinec

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám