Hlavní obsah

Seniora zradila navigace, 181 kg marihuany dovezl rovnou celníkům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šedesátiletý Američan převážel ve voze značné množství marihuany a ještě více peněz v hotovosti. Do navigace však zadal špatné souřadnice, a tak skončil v péči celníků na kanadské hranici.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Celníkům na hraničním přechodu Rainbow Bridge mezi americkým státem New York a kanadskou provincií Ontario se podařilo zachytit muže, jenž ve voze převážel 181 kilogramů marihuany a více než 600 tisíc dolarů (13,4 milionu korun) v hotovosti.

Šedesátiletý Andrew Lee Toppenberg z Kalifornie se ovšem nesnažil kontraband propašovat do Kanady. Původně měl totiž namířeno někam úplně jinam, ale do GPS navigace v autě zadal špatný cíl, a tak skončil na hranici.

Ale i tak by ji asi mohl bez problému překročit, kdyby u sebe měl cestovní pas. Celníci jej tak nechali vystoupit z auta a zahájili prohlídku. Drogy i peníze průběžně nacházeli po menších částech uschovaných na různých místech ve voze. Cenu, za kterou by se marihuana dala prodat, následně odhadli v intervalu mezi 270 a 540 tisíci dolarů (6–12 milionů korun).

Toppenberg zakrátko putoval do vazby bez možnosti propuštění na kauci a byl obviněn z držení a dovozu konopí a také z držení nepovoleného množství hotovosti s podezřením, že tyto peníze představují výnosy z trestné činnosti.

Kanadským celníkům značně pomohla náhoda, ale jejich oblastní šéf Jeff Walters jim v prohlášení přiznal velké zásluhy. „Pohraniční služba je velmi hrdá na pečlivost svých strážníků. Jejich tvrdá práce má zásadní vliv na bezpečnost na našich hranicích,“ citoval Walterse web Insider.

Kanaďan si otevřel obchod s drogami. Zatkli ho do 24 hodin

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám