Hlavní obsah

Sbírání her mu zabralo přes půlku života. Teď mu má vydělat jmění

Buffalo, New York

Majitel největší sbírky videoher na světě Michael Thomasson z Buffala v New Yorku, který je také zapsán do Guinnessovy knihy rekordů, po letech prodává svoji bohatou sbírku. Jeho vůbec první hra, kterou získal teprve ve svých dvanácti letech, byla Cosmic Avenger. Nyní jeho sbírka obsahuje více než 11 tisíc titulů.

Největší sbírka video her na světě je k mání, majitel ji prodává

 
Článek

Jednačtyřicetiletý sběratel videoher Thomasson stihl během svého života svoji sbírku prodat už dvakrát. Poprvé to bylo v roce 1989 z finančních důvodů, protože neměl dostatek financí na koupi herní konzole Sega Genesis. Devět let poté byla důvodem jeho svatba. Tentokrát prodává svoji sbírku potřetí, o tu se už zájemci perou od počátku června.

Aukce probíhá na serveru gamegavel.com a startovací suma začínala na jednom americkém dolaru. Do aukce se může zapojit úplně kdokoliv, kdo má zájem a má možnost přihodit minimálně 250 dolarů. Na webu drží aktuální prvenství s částkou 90 751 dolarů uživatel s přezdívkou lastgamer.

Budoucí majitel kromě největší sbírky na světě dostane také originální certifikát Guinnessovy knihy rekordů. Thomasson provozoval v devadesátých letech sedm herních obchodů, pracoval také pro jeden obchodní řetězec. Měl tak přístup k mnoha titulům.

Více než 2600 videoher nebylo nikdy otevřeno, dalších 8000 je dodáváno kompletně s obalem a manuálem.

Thomasson se zbavuje své sbírky, aby se mohl více věnovat rodině. Svoji vášeň však neopouští a v budoucnu by se prý velice rád k videohrám vrátil a začal je opět sbírat.

Odborníci odhadují, že sbírka video her je vyčíslitelná zhruba na 700 až 800 tisíc dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám