Hlavní obsah

Šaty Kate Middletonové se vydražily za více než dva milióny korun

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Průhledné černé šaty s modrými lemy, které Kate Middletonová předváděla v roce 2002 na charitativní módní přehlídce na univerzitě St Andrew, se minulý týden v Londýně vydražily za neuvěřitelných 78 tisíc liber, v přepočtu tedy za 2 190 000 korun. Cena se vyšplhala do závratných výšin především proto, že právě v těchto šatech si měla Kate získat srdce prince Williama.

Foto: Profimedia.cz

O černomodré šaty Kate Middletonové byl nebývalý zájem. Vydražily se za více než dva milióny korun.

Článek

Skutečnost, že kvalita zpracování ani střih šatů nebyly zrovna prvotřídní, nebránila dražitelům, aby se dlouho předháněli v nabízených částkách. Konečnou sumu nakonec nabídl muž s brýlemi stojící v zadní části aukční místnosti oblečený do khaki saka.

Dotyčný nesdělil své jméno, prezentoval se pouze pod přezdívkou „Nick z Jersey“. Po aukci sdělil, že se jedná o kultovní kousek a že je s nákupem velmi spokojený.

Foto: Profimedia.cz

Šaty v pozadí s fotografií Kate Middletonové ze školní módní přehlídky.

Foto: Profimedia.cz

Na londýnské aukci se dražily i dvoje šaty princezny Diany.

Šaty před devíti lety navrhla tehdejší studentka a nynější absolventka Západoanglické univerzity oboru oděvnictví Charlotte Toddová a právě ony se staly hřebem celé aukce. A to dokonce i přesto, že se dražily i jiné atraktivní kousky, včetně dvou šatů tragicky zesnulé princezny Diany.

Foto: Profimedia.cz

Autorka šatů Charlotte Toddová pózuje před svým nejcennějším kouskem.

Kromě osob v místnosti se po telefonu aktivně zúčastnila aukce i řada dražitelů z celého světa, například z USA, Japonska či Koreje.

Reklama

Výběr článků

Načítám